Odlični Luka u debiju za Dalas! Vukovi bez Batlera dobili Stefa i Golden Stejt (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.09.18. | 08:51

Toronto ubedljiv protiv Portlanda

Možda je prva utakmica u predsezoni i to protiv skromnog Pekinga, ali Luka Dončić je ubedio kritičare da su pogrešili što su sumnjali u njegov kvalitet. Iz evropske košarkaške perspektive debitantski nastup najboljeg igrača Evrolige u prošloj sezoni bio je fantastičan!

Luka je odigrao 30 minuta u vrlo ubedljivom trijumfu nad Pekingom (116:63), a za to vreme skupio šesnaest poena, šest skokova, tri blokade i dve asistencije. Šut sa distance ga je odlično služio (3/4 za tri) i bio je jedan od glavnih inicijatora gaženja kineskog tima.

Izabrane vesti

Njegovi prvi koševi u dresu Mavsa bili su potvrda klase – „coast to coast“! Od koša, do koša. Istina, deluje kao da je Luka još malo atletski u zaostatku za američki ritam košarke, ali tehnički je na parketu izgledao savršeno.

Trener Mavsa Rik Karlajl ispunio je obećanje koje je dao i Dončića zaista postavio kao krilnog centra, mada je uprkos tome izgledao vrlo dobro na terenu. Koristio je mozak, vrlo dobro čitao situacije i dolazio do lakih poena. Opet, Peking neće i ne može biti merilo Dončićeve debitantske sezone u NBA.

Luka je svakako bio najefikasniji strelac Dalasa uz Denisa Smita Džuniora i obojica su imali po 16 koševa. Prvi meč u opremi Dalasa odigrao je i Deandre Džordan, a on je za 18 minuta na terenu imao devet poena, osam skokova i četiri asistencije, uz dve blokade. Kod Pekinga blistao je nekadašnji centar Valensije i Cibone Džastin Hamilton sa 29 poena.

Košarkaši Minesote savladai su vladajućeg šampiona Golden Stejt rezultatom 114:110, uprkos tome što u sastavu nije bilo Džimija Baltera. Vukove je do pobede vodio Derik Rouz sa 16 poena, 12 koševa i šest skokova ubeležio je Karl Entoni Tauns i Endrju Vigins je dodao 11 poena. Zanimljivu rolu imao je Entoni Toliver sa 15 poena (5/10 za tri) i pet uhvaćenih lopti. Kod Golden Stejta igrali su praktično svi izuzev Demarkusa Kazinsa, ali sa ograničenom minutažom. Stef Kari bio je najefikasniji s 21 poenom (5/9 za tri), Klej Tompson je dopisao 17, a Kevin Durant 16 poena.

 

Ubedljivu igru pokazao je Toronto protiv Portlanda, uz pobedu rezultatom 122:104. Za Reptorse je debitovao Kavaj Lenard sa 12 poena, tri asistencije i po skok i ukradenu loptu za 19 minuta na parketu. Najefikasniji bio je Jonas Valančijunas sa 17 koševa, uz sedam uhvaćenih lopti. Kod Portlanda Mejers Lenard je skupio 14, a Demijan Lilard 12 poena.

NBA - PREDSEZONA

Toronto - Portland 122:104
/Valančijunas 17 - Lenard 14/

Golden Stejt - Minesota 110:114
/Kari 21 - Rouz 16/

Peking - Dalas 63:116
/Hamilton 29 - Dončić 16/

Foto: Action Images


tagovi

Luka DončićKavaj LenardDeandre DžordanDalas MaveriksGolden Stejt VoriorsStef KariMinesota Timbervulvs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara