"Met Le Tisije iz igračkih dana"
"Met Le Tisije iz igračkih dana"

Odlikovanje za vernost! Le Tisije prvi laureat – Atletik Bilbaa?

Vreme čitanja: 1min | pet. 24.04.15. | 13:21

Baskijski klub ustanovio interesantnu nagradu za igrače koji su čitavu karijeru proveli u jednom klubu

Met Le Tisije iz igračkih danaUkusi će uvek biti različiti, ali mora se priznati da se, kada se biraju najbolji igrači bilo kog takmičenja, "komisija" uvek može poslužiti nekim merljivim podacima. Neke druge stvari jednostavno se ne mogu izmeriti. Kao što je ljubav prema klubu. Pa i vernost prema klubu. Baski to mnogo cene, pa su na San Mamesu odlučili da ustanove novu nagradu "Čovek jednog kluba". Prvi laureat neuobičajenog, mada prilično simpatičnog priznanje, jeste čuveni golgeter Met Le Tisije, koji je celu karijeru proveo u Sautemptonu.

Punih 16 godina, od 1986. do 2002, Le Tisije je branio boje Svetaca, iako je mogao maltene da bira u koji će klub. Ali ostao je veran prvoj ljubavi. Kao što je Atletik i danas veran kantera filozofiji po kojoj na San Mamesu mogu da igraju samo oni sa baskijskim korenima.

Izabrane vesti

Le Tisije će nagradu dobiti na utakmici Atletika protiv Real Sosijedada 28. aprila, a ubuduće će se ona uručivati svake godine. Uslov je samo jedan – jedan klub za ceo fudbalski život. Mera za vernost!

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaSautemptonPrimeraPremijer ligaMet Le TisijeEvropaEngleskaAtletik Bilbao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara