""
""

Odlučeno: Danilo Grujić sudi derbi!

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.04.17. | 12:36

Mažić preskače drugi vezani susret Zvezde i Partizana

Nema Milorada Mažića ni na drugom uzastopnom večitom derbiju ove sezone. Prethodni je vodio Majo Vujović, a naredni će - Danilo Grujić.

MOZZART Sport saznaje da je Grujić dobio poverernje Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije da bude glavni arbitar 154. prvenstvenog okršaja večitih, zakazanog za utorak od 17.30 na Marakani, u okviru prvog kola plej-ofa. Njegovi pomoćnici će biti Milan Mihajlović i Uroš Stojković, četvrti sudija je Srđan Milutinović, dok su iza goloba Srđan Jovanović i Aleksandar Vasić.

Izabrane vesti

Grujić je ove sezone po dva puta sudio i crveno i crno-belima. Bio je glavni arbitatr na Zvezdinim gostovanjima u Surdulici (2:1 protiv Radnika) i Novom Sadu (3:2 protiv Vojvodine), a delio je pravdu i kad je Partizan gostovao na „Karađorđu“ (0:0 sa Lalama) i u Lučanima (2:0 protiv Mladosti).

Ovo će biti drugi večiti derbi Danila Grujića u karijeri. Premijeru je imao još pre pet i po godina, 26. novembra 2011. je sudio 141. duel Crvene zvezde i Partizana. Tad je Parni valjak slavio na Marakani 2:0 pogocima Zvonimira Vukića i Marka Šćepovića, a duel je ostao upamćen i po odluci da pokaže na belu tačku u korist domaćina.

Podsetimo, Grujić je tad procenio da je Nemanja Rnić skrivio jedanaesterac, ali Brazilac Evandro Gebel pri rezultatu 0:0 nije iskoristio penal.

Evo kako je to bilo...

Danilo Grujić je u profesionalnoj karijeri 22 puta sudio Crvenoj zvezdi. Na tim utakmicama, crveno-beli su pobedili 16 puta, triput su izgubili, a triput je bilo nerešeno.  Vodio je Grujić 15 mečeva Partizana. Na njima su crno-beli slavili 11 puta, dvaput su izgubili, a još toliko puta zabeležen je remi.

Inače, u prošlosti su klubovi znali da negoduju protiv Danila Grujića ili je sam arbitar iz Niša donosio odluke o kojima se raspravljalo. A o tome možete da čitate u odvojenim postovima.

--->>> Penal za Zvezdu u Surdulici (VIDEO)
--->>>  Radnik tražio penal, Danilo Grujić odmahuje rukom (VIDEO)

Evo nekih detalja iz Surdulice...

--->>>  Da li je Vojvodina oštećena za penal protiv Crvene zvezde? (VIDEO)
--->>>  Rad traži izuzeće sudije Grujića!
--->>>  Sudije u klinču zbog Danila Grujića: Zašto sudi Partizanu, a trebalo je Vojvodini?
--->>> Grmi i u Užicu: Sudije nas brutalno oštetile!
--->>>  NOVI PAZAR: Sudija Grujić izazvao incidente (VIDEO)

Prvi put u žižu javnosti Danilo Grujić je dospeo posle utakmice Partizan - Vojvodina 4. aprila 2012. u Humskoj 1. Tad je pred 12.000 gledalaca Parni valjak slavio 4:1 (0:1), uz napomenu da su igrači iz Novog Sada zaradili šest žutih i dva crvena kartona (Danijel Mojsov i Miroslav Vulićević).

Posle tog susreta je otkriveno da je na svom Fejsbuk profilu učlanjen u navijačku grupu Grobari Čokot, u kojoj se okupljaju pristalice Partizana iz jedne od niških opština. On je to, kasnije, demantovao.

Podsetite se tog meča...

(FOTO: Star sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaDanilo GrujićFK PartizanSrbijasudijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara