Određena cena za Zvedinu metu Franka Soldana

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.05.18. | 16:59

Srpski šampion nema mnogo šansi u ovoj priči

Jedno od imena koje je crvenom linijom podvučeno u planovima Crvene zvezde za prelazni rok je argentinski napadač Franko Soldano iz Union Santa Fea. Igrač koji ima ime i prezime u Argentini i koji ne predstavlja mačku u džaku kao što je to bio čest slučaj sa Južnoamerikancima u prošlosti. Soldano je ozbiljan golgeter za kojeg se pored Zvezde interesuju brojni klubovi, i u skladu sa tim je i cena visoka.

Argentinski mediji pišu da je Union odredio cenu za Soldana i da klub mora da proda svog najvrednijeg igrača. Predsednik kluba Luis Span je nedavno priznao da je posle dužeg vremena primoran da novcem iz svog džep krpi neka dugovanja i da je prodaja Soldana neophodna kako bi Union izbalansirao finansijsku situaciju. Tako je i određena cena koja iznosi 5.000.000 dolara.

Izabrane vesti

Jasno je da je ovo obeštećenje van domašaja Crvene zvezde i da se za Soldana traže ozbiljniji kupci. Argentinski mediji otkrivaju da za Soldana postoji interes španskih, italijanskih i engelskih klubova među kojima je najozbiljnija Aston Vila. Podseća se da je Soldano u decembru boravio u Italiji gde je ušao u proceduru dobijanja pasoša što će mu biti velika olakšica prilikom transfera s obzirom da neće zauzimati mesto stranca.

Lokalni mediji otkrivaju i da je cena od 5.000.000 samo početna tačka za pregovore i da će klub biti spreman da proda Soldana i za 4.000.000 dolara. Podseća se da 80 obeštećenja ide klubu, a 20 odsto porodici i agentima. Ipak, i to je na kraju previsoka cena za Crvenu zvezdu tako da je Soldano skoro pa nemoguća misija za crveno-bele ovog leta.

Ako se kojim slučajem ipak nađe način za njegovo dovođenje, bio bi to najveći transfer u istoriji kluba sa Marakane.

 


tagovi

Franko Soldano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara