"Bert van Marvejk"
"Bert van Marvejk"

Odveo ih na Mundijal posle 12 godina pa dobio otkaz - jer kome se pa živi u Saudijskoj Arabiji?

Vreme čitanja: 1min | pet. 15.09.17. | 12:09

Osim Saudijcima naravno

Bert van MarvejkPrvi put posle 2006. godine fudbalska reprezentacija Saudsijske Arabije biće učesnik planetarne smotre najboljih na svetu. Zasluga pre svih igrača naravno, ali i Berta van Marvejka, holandskog trenera koji je radio odličan posao u Arabiji. Tačnije, dobar deo je radio kod kuće u Holandiji, a odbijanje da se preseli u Rijad koštalo ga je i posla.

Fudbalski savez Saudijske Arabije otpustio je Van Marvejka i na njegovo mesto postavio bivšeg selektora Argentine Edgarda Bauzu. Uslov da Van Marvejk dobije novi ugovor u Arabiji bio je da pristane da se tamo i preseli. Nije samo tu bio problem.
"Prekinuli smo pregovore. Još prošle nedelje, kad smo se kvalifikovali an Mundijali, otkaz su dobili neki članovi mog sturčnog štaba. To je bilo neprihvatljivo za mene. Takođe, neću ni da razgovaram o tome da se preselim u Saudijsku Arabiju. Ne želim tamo stalno da živim. Oni smatraju da je to nerazumljivo i onda sam morao da odem", rekao je Van Marvejk za holandski NOS.
"Zaista su želeli da idemo zajedno na Mundijal. Želeo sam i ja, zato sam i prihvatio ovaj posa pre dve godine. Ali neću dozvoliti nikome da mi govori kako da radim svoj posao. Pobeda ima hiljadu očeva, ali poraz je siroče. Primetio sam da odjednom mnogo ljudi želi da se upliće u stvari vezane isključivo za tim", požalio se Van Marvejk.

Izabrane vesti

(FOTO: Action Images)

 


tagovi

Bert van Marvijkreprezentativni fudbalRusija2018Saudijska Arabija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara