"Romantičari se pomirili sa porazom"
"Romantičari se pomirili sa porazom"

OFK sa drugim timom na Marakani?!

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.05.14. | 08:54

Romantičari ne haju za šampionsku trku u Srbiji pa su dozvolii čak sedmorici igrača da se priključe akcijama mlađih reprezentacija

Romantičari se pomirili sa porazomCrvenoj zvezdi je prokrčen put do titule. Jedna pobeda u dva poslednja kola Superlige garantovala bi povratak šampionskog pehara u Ljutice Bogdana, a sve osim konačnog trijumfa već u susretu sa OFK Beogradom bilo bi ravno čudu. Jer Romantičari ne mare previše za trku večitih beogradskih rivala, pa će u 29. kolu prvenstva, potencijalno odlučujućem, zaigrati sa – drugim timom?!

Tim sa Omladinskog stadion je, podsetimo, već obezbedio opstanak u eliti, pa nema takmičarski motiv protiv crveno-belih. Stoga su na Karaburmi odlučili da svim članovima mlađih selekcija dozvole da se priključe reprezentativnim akcijama. A takvih nije malo.
"I sami znate da je naš tim jedan od najmlađih u ligi, ali su oni naše najjače oružje. Žao mi je što ’mojih’ nema i na spisku putnika za put preko okeana, ali zato su na spisku mlade reprezentacije golman Čupić, naš golgeter Čavrić i Planić. U omladinskoj su Milan Gajić, Zdjelar, Antonov i Dražić. Ne smem da zaboraviti i Micevskog, koji je član mlade selekcije Makedonije. Oni nama za igru više znače nego Zvezdi i Partizanu njihova dva reprezentativca", kaže trener OFK Beograda Zlatko Krmpotić za dnevni list Sport.

Izabrane vesti

A opet, Zvezda i Partizan nisu dozvolili Mrđi, Lazoviću, Lukaču i Vulićeviću da igraju za A tim dok prvenstvo i matematički ne bude završeno. S obzirom na to u kakvom će sastavu OFK izaći na megdan crveno-belima, Partizanove šanse svedene su na promile.

"U politiku drugih klubova neću da se mešam, ali lično smatram da je obaveza i trenera i klubova da brane ugled zemlje odakle su... Voleli bismo da istrčimo u najjačem sastavu na ’Marakani’, a šta će biti umnogome zavisi i od čelnika FSS-a. Ukoliko puste naše igrače da igraju, utoliko će konačni ishod na našem najvećem stadionu biti neizvesniji", iskreno će Krmpotić.

Čelni ljudi Superlige i FSS-a, ipak, nekada kao da se trude da podgreju debate o regularnosti takmičenja.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Zlatko KrmpotićSuperligaSrbijaOFK Beograd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara