"Radost fudbalera Javora"
"Radost fudbalera Javora"

OFK u problemu: Đavoli prestravljeni u Pećincima, Pazarcima ni navijači nisu pomogli u Ivanjici

Vreme čitanja: 4min | sub. 29.03.14. | 16:16

Donji Srem ubedljiv protiv Radničkog 1923, dok je Javor ostvario minimalac

Radost fudbalera JavoraPrve prolećne pobede za Donji Srem i Javor i beg iz zone ispadanja u 21. kolu Superlige. Sremci su u sportskom centru Suvača preslišali Radnički 1923 rezultatom 4:1, dok je u Ivanjici prekinuta trijumfalna serija Novog Pazara – 1:0.

Ali, taj jedan gol bio je zlata vredan za Javor, koji se nije obazirao na podršku nekih 60-ak navijača Pazara koji su osokoljeni serijom od tri uzastopne pobede i mogućnošću da se probiju do Evrope doputovali da bodre svoj tim u Ivanjici.

Izabrane vesti

Nije pomoglo, pošto su domaći na tern izašli rešeni da ostvare prvu pobedu na domaćem terenu još od prvog kola i duela sa Crvenom zvezdom. I to su i učinili.

Odlučujući trenutak zbio se u nadoknadi prvog poluvremena. Nemanja Vidić je započeo akciju Javora, Đorđe Ivelja loptu prosledio do Stanimira Miloškovića, koji je prvencom u dresu novog kluba rešio pitanje pobednika.

Milošković je u 87. minutu zakomplikovao situaciju svojim saigračima, pošto je zbog crvenog kartona morao prevremeno u svlačionicu, ali je bilo prekasno za povratak Plavih u život, uprkos potpunoj ofanzivi gostiju u samoj završnici.
"Bio je evidentan pritisak zbog značaja utakmice. Zaslužena pobeda, ipak, iako smo imali izuzetno kvalitetnog protivnika naspram sebe", rekao je trener Javora Slavenko Kuzeljević, kojeg je domaća publika ispratila ovacijama.

Šef struke Pazaraca Zoran Njeguš nije bio toliko raspoložen.
"Nismo uspeli da odgovorimo na agresiju Javora iako smo je očekivali. Nema kukanja, okrećemo se narednim protivnicima, jer ne odustajemo od našeg cilja".

Slavlje fudbalera Donjeg SremaU Pećincima nije bilo toliko drame, pošto je Đuro Zec bio neuhvatljiv za goste iz Kragujevca.

Prvo je u 12. minutu asistirao Ognjanu Damnjanoviću za inicijalno vođstvo Donjeg Srema, potom je proigrao i Uroša Sinđića koji je spoljnim delom kopačke sa ivice kaznenog prostora postigao i treći gol za domaće, da bi u 88. minutu bio najsnalažljiviji u gužvi posle penala i sam zatresao mrežu Ognjena Čančarevića za konačnih 4:1.

U međuvremenu je lep gol postigao i Miloš Mijić, pa je kasniji pogodak Darka Spalevića sa penala dosuđenog zbog prekršaja Gorana Jankovića nad Bojanom Beljićem bio dovoljan samo za častan poraz Radničkog 1923.

Loš dan za Kragujevčane zaokružen je isključenjem Vladimira Bubanje zbog drugog žutog kartona u 84. minutu meča, dok je Donji Srem prvi put od promocije u Superligu postigao četiri gola na jednom meču i pole tri utakmice u kojima je slavio sa 3:0 ostvario najubedljiviju pobedu u eliti.
"Čestitam igračima. Gledaoci su mogli da uživaju u utakmici i vide pet golova. Dobro smo otvorili meč, ali je Radnički u poslednjih 15 minuta prvog poluvremena dominirao. Poništen im je i gol. Moglo je sve da ode i drugim putem", sportski je rekao Spasoje Jelačić iz stručnog štaba Donjeg Srema, dok je Predrag Ristanović bio mnogo više kritički nastrojen prema Radničkom.
"Čestitam igračima Donjeg Srema. Zaslužena pobeda. Mi smo došli ovde sa idejom da izvučemo neki pozitivan rezultat, ali ne da nismo zaslužili da osvojimo bodove nego smo zaslužili da nam oduzmu jedan. Odigrali smo neodogovorno i neozbiljno, a to ne sme da se dešava ekipi koja se bori za opstanak".

Dakle, Donji Srem i Javor i dalje koračaju rame uz rame, ali sada na koti od 20 bodova. Njihovo mesto u zoni ispadanja preuzeo je OFK Beograd.

Pritisak na Romantičarima pred nedeljni okršaj sa Partizanom na Omladinskom stadionu.

Jer, pobedu je u trećem meču večeri ostvarila i Sloboda, koja je savladala Rad sa minimalnih 1:0, Građevinare ostavila na 15 bodova, zakucane na začelju tabele, ali je OFK-u pobegla na celih pet bodova.

Jedini gol na meču bio je delo Tijaga Galvaa, ali tek pošto je Ognjen Gnjatić oborio Bogdana Miličića i skrivio penal. Branislav Danilović je odbrnaio prvi udarac Brazilca, ali je Galvao prvi naleteo na odbitak i postigao izuzetno važan pogodak posle čega su se Užičani posvetili odbrani svog gola.
"Prezadovoljan sam jer smo pobedili u otvorenoj utakmici u kojoj su obe ekipe imale dosta šansi. Radu želim da se izvuče sa dna tabele, jer je u pitanju odličan tim", hvalio je rivala posle meča trener Slobode Ljubiša Stamenković.

Novi trener Rada Stevan Mojsilović čestitao je Užičanima na pobedi.
"Odlična utakmica, uzbudljiva, dosta šansi... Sloboda jeste pobedila, ali moram da priznam da su me moje igrači pozitivno iznenadili". 

SUPERLIGA – 21. kolo:

Javor - Novi Pazar 1:0 (1:0)
/Milošković 45+2/

Donji Srem – Radnički 1923 4:1 (1:0)
/Damnjanović 10, Mijić 53, Sinđić 65, Zec 88 – Spalević 72pen/

Sloboda – Rad 1:0 (0:0)
/Galvao 65/

17.30: Crvena zvezda – Voždovac

Nedelja:
14.30: OFK Beograd – Partizan
17.00: Napredak – Spartak
17.00: Jagodina – Čukarički
19.00: Vojvodina – Radnički Niš

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaUroš SinđićStanimir MiloškovićSrbijaRadnički KragujevacOgnjan DamnjanovićNovi PazarJavorĐuro Zecdonji srem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara