""
""

Okasnilo se: Klinci brane Zvezdu na startu evropskih kvalifikacija

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.07.13. | 17:00

Sportski direktor Stojadinović kaže da će do 18. jula sigurno doći barem jedan centralni bek, ali da je malo verovatno da će on moći da pomogne već posle samo nekoliko dana sa ekipom

Nedelje, pa i meseci prolaze, a o novim štoperima Crvene zvezde se samo priča. Toliko da se preteralo, pa sve izvesnije da će bedem pred crveno-belim golom braniti Jovan Krneta i neko od omladinaca, s tim da se čini da je Darko Lazić trenutno najbliži mestu u startnih 11.

Zoran Stojadinović priznaje da je već sada malo verovatno da će neki kvalitetan štoper stići na vreme i da će moći da se do 18. jula uigra sa ostatkom ekipe.
"Neobjektivno je da igra već u drugom kolu kvalifikacija", skromno će Stojadinović u razgovoru sa novinarima u Ljutice Bogdana.

Izabrane vesti

To doduše ne znači da do 18. jula neće biti novajlija u crveno-belom dresu.
"Postoje imena. Poslednju reč, kao što i treba da bude, daće trener. Čekamo da vidimo šta će odlučiti. Imamo i totalnu podršku Upravnog odbora u tom pravcu. Da šef struke bude samostalan u izboru. A njegov stav je da se prvo ide na jedno rešenje, jer ima vremena do početka prvenstva 14. avgusta", kaže Stojadinović i dodaje da se "možda ne 100, ali 99 odsto" slaže sa Slavišom Stojanovićem kada se pokrene priča o pojačanjima.

Uverava i da će oni igrači koji budu došli imati kvalitet da iznesu teret cele sezone, tačnije da neće biti dovođenja na probu.
"Ma kakva proba? Igrači koji su dokazani, imaju ime i prezime. Glupo je pričati o probi", ističe Stojadinović i dodaje da bi prvi od štopera trebalo da u Beograd stigne uskoro.
"Zavisi u kom pravcu idemo. Od jednog dana do pet ili šest dana, do ponedeljka ili utorka".

O imenima od sportskog direktora ovaj put skoro ništa. Ni za Abubakara Oumarua, Peruanca Miguela Arauha, Betaa...
"Pitajte medije za sva ta imena koja pominju".

Ipak, neka su pomenuta. Recimo Aleksandar Luković?
"Isto važi. Nesumnjivo je da bi bio kapitalno pojačanje. Zna se ko je Aleksandar Luković. Ali, to je kao da pričamo o Pikeu".

Ništa realnije nije ni dovođenje Vujadina Savića, koji je pod ugovorom sa Bordoom?
"Voleo bih lično da ga vidim u Zvezdi i zato što je potencijal i zato što je otišao onako kako je otišao, možda prevremeno. Ali, politika kluba je još od januara da izbegavamo da uzimamo igrače koji posle ne mogu da budu u našem vlasništvu, da ih dovodimo na pozajmice. A obeštećenje verovatno ne bismo mogli da priuštimo".

Trenutno, sa Zvezdom trenira Roberts Omega, ali i tu će preseći Slavipa Stojanović. Stojadinović se ne meša. Samo ponavlja da u Superligi ne vidi kvalitet za poslednju liniju Zvezde.
"Voleo bih da postoji. I zbog jezika i zbog aklimatizacije. Ali ovo što sam gledao do sada... Čak su nam stranci i jeftiniji".

Što se tiče odlazaka – ništa novo?
"Za sada, što je otišlo – otišlo je. Ali, prelazni rok traje do 31. avgusta, a iz iskustva znam da se većina transfera obavi između 20. i 31. Osim ovih najvećih klubova poput Čelsija, Reala, Barselone, koji se nakupuju još u aprilu. Ponuda zvaničnih – nema. Barem prema mom saznanju. Ima priča, ali ništa oficijalno".

I za kraj – kakav je utisak Stojadinovića posle svega viđenog u dosadašnjem toku priprema?
"Uradili smo dosta, ali nismo još završili. A moram da kažem i da ono što sam video u Švajcarskoj... mnogo mi se sviđa. Vidim da čovek (Slaviša Stojanović) zna šta hoće. Prepoznatljiva je igra. Ohrabruje me to. Ide to na dobro", kategoričan je Stojadinović.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

FK Crvena zvezdapripreme 2013SrbijaSuperligaZoran Stojadinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara