""
""

Ðoković: Tenis u Srbiji izumire zbog ekonomske krize, ali rešenja uvek ima

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.02.15. | 14:13

"Nema govora o zatezanju odnosa sa Marijem", rekao je najbolji na svetu

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković rekao je da njegov odnos sa Endijem Marijem nije narušen uprkos tome što su britanski mediji preneli da ga je Škot optužio da je simulirao povredu u finalu Australijan opena.
"Vidim da su počele spekulacije, ali nema govora o tome, barem ne sa moje strane. Strasti su bile uzavrle i digla se tenzija, a britanski mediji su povlačili tu priču po medijima. Ne mogu ništa loše da kazem o prijatelju koga znam od 12. godine, kao ni i o ostalim kolegama. Bio je naporan meč, tako da ćemo o tome porazgovarati prvom prilikom", rekao je Ðoković novinarima u sedištu Teniskog saveza Srbije.

Prvi teniser Srbije osvrnuo se i na komentare Matsa Vilandera, koji je takođe govorio o navodnoj simulaciji povrede.
"Bespotrebno je pričati o tome. Poštujem svakog, Vilander je osvojio sedam gren slem titula i kompetentan je da govori o tenisu. Uz to, on je i komentator na Eurosportu", rekao je Ðoković i uz osmeh dodao da je "dobro što je na terenu, pa ne može da čuje takve komentare".

Izabrane vesti

On je istakao da će se uskoro desiti određene promene u TSS i pritom je podržao kandidaturu Mirka Petrovića za predsednika, koji bi na tom mestu nasledio Vuka Jeremića.
"Poslednjih godinu dana dešavaju se promene. Situacija je od 2006. izvanredna i muškom i u ženskom tenisu, što se tiče rezultata. Treba to iskoristiti i uložiti u razvoj srpskog tenisa. Podržao bih Petrovića jer je iskren i korektan čovek. Njemu je jedini interes opstanak tenisa u Srbiji", rekao je Ðoković.

Prvi teniser sveta je ocenio da da je zbog ekonomske krize u Srbiji sve manje mladih tenisera.
"Srpski tenis izumire. Sve je manje mladih tenisera, ekonomska je kriza, a tenis je skup sport, međutim postoji način da se napravi sistem", poručio je Ðoković.

On je naglasio da je ponosan što je ponovo nominovan za nagradu "Laureus", koja se dodeljuje najboljem sportisti sveta.
"Izuzetno sam ponosan na sve što sam uradio u 2014. Laska mi priznanje što sam kandidat za najboljeg sportistu sveta. Najbitnije mi je da nastavim da radim. To priznanje je istovremeno i nagrada mom timu", zaključio je srpski teniser.

Ðoković poslednjih nekoliko dana trenira u Beogradu, a pre Dejvis kup meča protiv Hrvatske, od 6. do 8. marta, očekuje ga turnir u Dubaiju na kojem je pobeđivao četiri puta.

(FOTO: Action images)


tagovi

SrbijaNovak ĐokovićMats VilanderEvropaEndi MariEndi Marej

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara