""
""

Đoković ubio samuraja: Nole preko Nišikorija stigao do polufinala Rima!

Vreme čitanja: 1min | pet. 15.05.15. | 18:02

Rival najboljem teniseru sveta u polufinalu biće David Ferer

Kada je Novak Đoković raspložen i u svom elementu onda mu i samuraji ne mogu ništa! Najbolji teniser sveta plasirao se u polufinale Mastersa u Rimu, pošto je pobedio Keja Nišikorija sa 2:1 (6:3, 3:6, 6:1)

Bila je to Đokovićeva slatka osveta za poraz od brzonogog Japanca na prošlogodišnjem US openu. I danas je Nišikori pružio žestok otpor Noletu, osvojio drugi set, ali je posle Đokovićevog ubrzavanja morao da potpiše kapitulaciju. Rival Novaku Đokoviću u polufinalu Mastersa u Rimu biće David Ferer.

Izabrane vesti

U svom stilu Đoković je počeo meč sa Niškorijem. Branilac titule imao je tri brjk lopte pri rezultatu 5:1, ali ih nije iskoristio, pa je prvi set dobio sa 6:3. Nije se postavljalo pitanje pobednika prvog seta u prvom setu, ali je u drugom Japanac znatno podigao nivo igre. Nije dozvolio Đokoviću nijednu brejk loptu, a perfektnim kretanjem je terao Noleta na greške.

Mada mu u tom trenutku ništa nije polazilo za rukom Đoković nije pokazivao znakove nervoze. Istina, teškom mukom je poveo u odlučujućem setu. A kada je preprodio taj krizni momenat sve je bilo jasno. Počeo hje ubitačnim ritern udarcima da vadi dušu na pamuk Nišikoriju koji je posle Noletovog vođstva od 3:1 podigao ruke u znak predaje.


tagovi

SrbijaNovak ĐokovićmastersKei NišikoriJapanEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara