""
""

OL-STAR: Nekada Stojaković i Novicki, danas Belineli! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.02.14. | 09:02

Italijanski reprezentativac iz San Antonija pobedio u brzom šutiranju trojki posle dodatne serije u finalu protiv Bredlija Bila iz Vašinghtona

Italijanski bek iz San Antonio Sparsa, Marko Belineli je postao treći Evropljanin koji je na NBA ol-staru trijumfovao u takmičenju u brzom šutiranju trojki. Belineli je sinoć u Nju Orelansu u finalu savladao Bredlija Bila iz Vašingtona. I to posle dodatne serije u finalu.

Izabrane vesti

Da podsetimo da su obe konferencije imale po četiri predstavnika i da su samo pobednici konferencija išli u finale. Za najboljeg na Istoku su se takmičili prvi favorit i najbolji trojkaš lige Stef Kari, Demijan Lilard, Marko Belineli i Kevin Lav, dok su na konkurenciju na Zapadu činili Ddžo Džonson, Bredli Bil, Aron Alfalo i Kajri Irving.

Belineli je sa 19 poena obezbedio plasman u finale ispred Lilarda koji je imao poen manje, dok je potpuno podbacio Stef Kari. Na Istoku je Bredli Bil oduvao konkurenciju i upisao 21 poena, čak četiri više od Kajrija Irvinga, šest od Arona Alfala iz Orlanda i skoro pa duplo bolje od očajnog Džoa Džonsona.

U odličnom finalnom obračunu Belineli je savladao Bredlija Bila iz Vašingona posle dodatne runde. Obojica su u finalu ubacili po 19 poena uz dramatičan finiš Bila koji je ušao u seriju od šest pogodaka čime je došao do 19 poena što je donelo dodatnu rundu. U produžetku su Belineli i Bil bili izjednačeni i to pošto je Bil u poslednjem pokušaju ubacio loptu za produžetak. U novoj seriji Italijan je šutirao fantastično, sakupio 24 poena i porazio Bila koji je završio sa 18 poena.

Bek Sparsa je postao treći Evropljanin koji je osvojio ovo takmičenje, posle Predraga Stojakovića i Dirka Novickog.

Zapad:
Marko Belineli: 19
Demijan Lilard: 18
Kevin Lav: 16
Stef Kari: 16

Istok:
Bredli Bil: 21
Kajri Irving: 17
Aron Aflalo: 15
Džo Džonson: 11

FINALE
Belineli: 19, 24
Bil: 19, 18

(FOTO: Action images)


tagovi

NBA ligaStef Kariol-starMArko BelineliBredli Bil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara