"Vigins opravdao zvanje prvog pika"
"Vigins opravdao zvanje prvog pika"

Ol star: Svetski klinci bolji od Amerikanaca, prvi pik je prva zvezda! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.02.15. | 09:29

Nikola Mirotić i Bojan Bogdanović bili su sjajni u timu „ostatka sveta“, dok Jusuf Nurkić nije mogao da učestvuje zbog privatnih razloga uprkos pozivu koji je dobio

Vigins opravdao zvanje prvog pika

Najveći talenti NBA lige okupili su se na jednom mestu, a mladi neamerikanci pokazali su vršnjacima iz SAD-a da imaju šta da nauče od njih! Naravno, na Ol star vikendu rezultat gotovo nikada nije u prvom planu, ali i tako ostaje kuriozitet da je Tim sveta (World Team) bio bolji od Tima Amerike (Team Usa) rezultatom 121:112 (69:67). Kao najbolji akter ovog revijalnog duela izdvojio se prvi pik sa poslednjeg NBA drafta Endru Vigins koji je vodio strance do pobede, a izuzetno zapažene partije imali su Nikola Mirotić i Bojan Bogdanović. S druge strane, Jusuf Nurkić nije upisao svoj prvi nastup na Ol star vikendu pošto je zbog privatnih razloga otputovao u Bosnu i Hercegovinu.

Izabrane vesti

Upravo je Vigins bio najefikasniji u Timu sveta sa 22 pogotka, Francuz Rudi Gober bio je takođe sjajan sa 18 poena, 12 skokova i tri blokade uz nekoliko spektakularnih poteza francuskog atletskog čuda , a čast košarke sa ovih prostora odbranili su Nikola Mirotić i Bojan Bogdanović! Obojica su postigla po 16 poena. S druge strane, u američkom timu najviše su pokazali Viktor Oladipo i Zek Lavin koje ćemo gledati i u noći između subote i nedelje na takmičenju u zakucavanjima. Bekovi Minesote i Orlanda postigli su po 22 poena, koliko je zabeležio i Endru Vigins, ali su na kraju poraženi, te je šou ukrao supertalentovani Kanađanin. Zapaženu rolu imao je i plejmejker Jute Trej Burk koji je upisao 17 koševa.

Pored trijumfa svetskih talenata i neizbežne gomile atraktivnih poteza, ono što će ostati upamćeno jeste to da su timovi nastupili u nekompletnim sastavima u Medison Skver Gardenu - Amerikanci su na raspolaganju imali 11 igrača, dok je čast ostatka sveta branilo 10 košarkaša iz najjače lige na svetu. Naime, Keni Etkinson, asistent Majka Badenholzera u Atlanti i strateg stranaca, na ovom susretu nije iskoristio sve igrače s obzirom na to da su Stiven Adams iz Oklahome, Keli Olinik iz Bostona povređeni, dok je pomenuti Nurkić odsustvovao iz ličnih razloga. S druge strane, trener američkog tima Alvin Gentri, nije mogao da računa na vedetu Filadelfije Majkla Kartera-Vilijamsa koji je meč preskočio zbog povrede.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Nikola MirotićNBA Ol star 2015NBA ligaJusuf NurkićEndrju ViginsBojan Bogdanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara