""
""

Omladinci Srbije do boda u 96. minutu!

Vreme čitanja: 1min | sre. 28.05.14. | 18:20

Orlići gubili golom Demirčija od 24. minuta, kasnije imali i igrača manje, ali su u nadoknadi preko Maksimovića došli do boda na startu kvalifikacija

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije igrala je danas u Dablinu protiv selekcije Turske nerešeno 1:1, u prvom kolu turnira elitne runde kvalifikacija za prvenstvo Evrope.

Izabranici selektora Veljka Paunovića bili su na korak od poraza na startu turnira, jer su Turci vodili od sredine orvog poluvremena pogotkom Demirčija iz penala, a situaciju je dodatno otežalo isključenje defanzivca Antonova dvadeset minuta kasnije.

Izabrane vesti

Međutim, mladi srpski tim nije se predavao i svim silama nastojao da dođe barem do jednog boda. U 54. minutu snage su izjednačene kada je Četin zaradio drugi žuti karton, Paunović je u završnici izvršio dve izmene, pa je reprezentacija Srbije angažovanijom igrom nastavila je da pritiska rivala koji je grčevito branio prednost.

Napori su krunisani pred sam kraj, kada je Maksimović golom u sudijskoj nadoknadi pogodio za važan remi, kojim je Srbija zadržala korak u borbi za prvo mesto na turniru.

U nastavku turnira u Dablinu Srbija igra 30. maja protiv Islanda, a u poslednjem kolu 2. juna sastaje se sa domaćinom Republikom Irskom.

Samo pobednik turnira izboriće plasman na prvenstvo Evrope za igrače do 19 godona, koje će biti održano od 19. do 31. jula u Mađarskoj.

Paunović je na današnjem meču izveo sledeći sastav: V.Milinković-Savić, Gajić, Antonov, Stevanović, Babić, Gaćinović (od 60. Dražić), S.Milinković-Savić, Maksimović, Živković, Pantić (od 34. Ristić), Simić (od 76. Mandić).

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Srbija U19Srbijareprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara