""
""

Ono kad juriš Rojsa, Benzemu i Moratu, a dovedeš Takumu Asana...

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.07.16. | 13:59

Treći Japanac koji oblači dres Arsenala...

Kada je Arsen Venger odlučio da razbije kasu i izvuče čak 45.000.000 evra za Granita Džaku, mnogi su se ponadali da je Profesor konačno rešio da odradi jedan prelazni rok po želji i meri navijača, napuni tim sa nekoliko kvalitetnih pojačanja i konačno krene u napad na titulu. Ali, onda se desio Takuma Asano i sve je palo u vodu. 

Izabrane vesti

Arsenal je dogovorio transfer 22-godišnjeg napadača iz Sanfrečea iz Hirošime po ceni od milion evra, uz brojne bonuse u budućnosti. Kada se uzme da je japanski klub tražio između 4.000.000 i 5.000.000 evra, londonski klub je napravio dobar posao. Arsen Venger ga vidi kao ogroman zalog za budućnost
„Takuma je izuzetno talentovan, mlad fudbaler i ima budućnost ispred sebe. Imao je impresivan start karijere u Japanu i jako se radujem radu s njim“, rekao je Venger.

SVE VESTI SA TRANSFER PIJACE PRATITE U NAŠEM BLOGU

Mada, posao još nije ozvaničen. Asana od dresa Tobdžija dele medicinski pregledi i potrebna dokumentacija za dobijanje radne dozvole. Inače, planirano je da Asano odmah bude prosleđen na pozajmicu, kako bi stekao potrebno iskustvo igranja u Evropi. 

On je prošle sezone proglašen za najboljeg novajliju japanske lige, pošto je na 34 utakmice smestio devet golova. Za reprezentaciju Japana debitovao je prošlog avgusta i od tada je upisao pet nastupa za nacionalni tim. Očekuje se da bi Asano trebalo da bude deo reprezentacije na Olimpijskim igrama u Riju.

Inače, Takuma Asano biće tek treći japanski fudbaler koji će zadužiti opremu Arsenala. Prethodna dvojica – Junići Inamoto i Rio Mijaiči – nisu se baš proslavili...

Sve informacije vezane za aktuelni prelazni rok možete pročitati u našem SPECIJALU, ili klikom na tag "LETNJI PRELAZNI ROK 2016".

(FOTO: Action Images)


tagovi

Takuma AsanoHirošimaPremijer ligaletnji prelazni rok 2016EvropaEngleskaArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara