"Pato na treningu Zvezde"
"Pato na treningu Zvezde"

Opa bato, baš je snažan Pato!

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.06.13. | 13:15

Ali da li u njemu ima fudbalskog znanja... Tek ćemo da vidimo

Pato na treningu ZvezdeOd specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Slovenije

Crveno-bela vojska nastavila je pripreme u Sloveniji, a danas je na terenu u Brežicama bila u punom sastavu sa čak 35 igrača, uključujući tu i napadača iz Gvineje Berija Elhađa Osmana, poznatijeg po nadimku Pato.

Izabrane vesti

Stameni Bato, kako ga u šali zove golman Zvezde Boban Bajković, odmah je privukao pažnju građom i leđima nalik ormanu. Svaki duel otkrivao je njegovu snagu, hitrina mu takođe ne nedostaje, ali je bilo teško zaključiti da li ga lopta sluša.

Fudbalski analfabeta sigurno nije, ali da li je kalibar za Crvenu zvezdu?
"Teško mogu da pričam o njemu na osnovu ovo malo vremena. Vidi se da je fizički snažan, da je u duelu relativno dobro, ali kako taktički izgleda, koja mu pozicija odgovara po vokaciji, kakva je njegova igra jedan na jedan, kakav je u fazi odbrani... Teško mogu sada da kažem", rekao je izveštačima sa priprema u Sloveniji trener Slaviša Stojanović, koji nije mogao da garantuje da ćemo Pata videti na terenu na drugoj test utakmici – sutra od 20 sati protiv Domžala.

Debi na treningu prvog tima imali su i trojica momaka na probi iz Brodarca – vezisti Nikola Ilić i Mladen Lukić, te golman Nikola Tošeski, koji je počeo sa radom kod trenera golmana Srđana Maksimovića.

Ipak, kako je trening odmicao i kako su se golmani stavljali na raspolaganje prvom timu i njihovim vežbama, moralo je da dođe i do pregrupisanja. Tako je Tošeski sa saigračima iz Brodarca, te grupom omladinaca uz dodatak u vidu Petra Đuričkovića i još jednog momka na probi Anida Travančića, prešao pod nadležnost kondicionog trenera Vladimira Čepzanovića.

Iako se radilo sa loptom? 

Potencijal pomenute trojice (svi su pozivani i u mlađe reprezentativne selekcije) bilo je jednostavno nemoguće proceniti za nekih sat i po rada, a sigurno je i da sud o njihovim fudbalskim veštinama ne bi trebalo da daje kondicioni trener (koji pritom već godinu dana radi bez ugovora sa Zvezdom, samo zbog dobre volje).

Toliko o ideji da se momci koji su na probi za Zvezdinu selekciju 95 dovedu na pripreme seniora. Oni i ovako imaju previše sopstvenih problema i sigurno je da Ilić, Lukić i Tošeski neće dobiti pažnju kakvu zaslužuju.

Opširnije o pripremama Crvene zvezde i Partizana na pripremama čitajte na našem specijalu.

(FOTO: Star Sport, Srđan Stevanović)


tagovi

FK Crvena zvezdaPatopripreme 2013SrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara