""
""

Opet Miler i opet na Vimbldonu - adios Rafa!

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.07.17. | 21:32

Duel za pamćenje sa 28 gemova u petom setu. Miler vodio sa 2:0, Rafa ga stigao

Žil Miler ponovo je bio koban za Rafaela Nadala na Vimbldonu i ova vest kao sada već davne 2005. godine predstavlja senzaciju u svetu tenisa. Miler je posle velike drame slavio sa 6:3, 6:4, 3:6, 4:6, 15:13 i plasirao se u četvrtfinale.

Izabrane vesti

Sledeći rival Milera biće Hrvat Marin Čilić, a pitanje je da li će i koliko vremena imati Luksemburžanin da se oporavi posle epskog petog seta.

Luksemburžanin je igrao sjajno na početku meča. Delovalo je kao da je on bio taj koji iza sebe ima gomilu trofeja sa gren slem turnira. I stvarno, samo tri gema je Miler dozvolio Nadalu da osvoji na startu meča što je bio dobar nagoveštaj velike borbe.

Kada se očekivalo da španski teniser uzvrati jako, Miler je zaigrao još jače. Stizao je u drugom setu svaku loptu. Ako je Nadal bio brz, ovaj je bio još brži. I tako poen po poen, borbeni Miler je osvojio drugi set i došao do velike prednosti.

A onda se bik sa Majorke konačno probudio kada je video da je potpuno sateran u ćošak. I počeo je da igra sve bolje i bolje. A kada Nadal zaigra najbolje što ume, malo ko može da ga zaustavi.

U trećem i četvrtom setu španski teniser je bio prilično dominantan i na oduševljenje većeg dela publike, izborio je peti set.

Taj poslednji set je bio priča za sebe. Nadal je uspeo čak da spasi i dve meč lopte kod vođstva Milera od 5:4. I onda je krenula prava drama, odnosno besomučno prebacivanje loptice preko mreže u potrazi za dva gema razlike i pobedom.

Rodžer Federer je očekivano i prilično lako došao do mesta među osam najbolji. Švajcarac je majstor turnira na londonskoj travi, to je potvrdio još jednom a ceh je platio nesrećni Bugarin Gregor Dimitrov. Federeru su bila potrebna tri seta - 6:4, 6:2, 6:4.

Federer će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika duela Miloš Raonić - Aleksandar Zverev.

(FOTO: Action Images)


tagovi

LuksemburgRafael NadalŠpanijaVimbldonŽil Miler

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara