"Da li je došlo vreme da Anhelo Enrikez zablista i na velikoj sceni?"
"Da li je došlo vreme da Anhelo Enrikez zablista i na velikoj sceni?"

Opet „slučaj Pogba“? Juve krade Junajtedu napadača koji blista u Dinamu iz Zagreba! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.04.15. | 20:18

Anhelo Enrikez mogao bi da postane nova zlatna koka Zdravka Mamića... Ili možda Stare dame?

Da li je došlo vreme da Anhelo Enrikez zablista i na velikoj sceni?

Da li ste čuli priču o napadaču Mančester junajteda koji rešeta protivničke mreže i vodi svoj klub ka još jednoj odbrani titule? Dok Robin van Persi i Radamel Falkao i dalje pokušavaju da pronađu prepoznatljivu formu i ponovo upadnu u golgeterski trans, heroj ovih redova to čini bez problema, u Dinamu iz Zagreba. 

Izabrane vesti

Dete Crvenih đavola Anhelo Enrikez je sa 21 pogotkom na 31 utakmici u svim takmičenjima prvi strelac hrvatskog šampiona i u nameri da zagrebačkom klubu podari još jednu titulu niko i ništa ne može da ga spreči. Momak koji je u glavni grad naših prvih komšija stigao posle neuspelih pokušaja da se Ser Aleksu Fergusonu i njegovim naslednicima dokaže igrajući za Vigan i Saragosu pronašao je ritam kojim je privukao pažnju daleko moćnijih klubova, čime bi već od predstojećeg leta sebi mogao da zagarantuje igre u nekim od najjačih liga na kontinentu. A verujte, zainteresovanih strana već ima.

Iako Dinamo ima pravo preče kupovine i to za nešto više od milion evra, nalazi se na meti Juventusa, tvrdi italijanski sajt specijalizovan za transfere Kalčomerkato. Priča je još uvek u povojima, ali italijanski mediji pišu da je Stara dama već slala svoje skaute na Maksimir kako bi u svoje teftere ubeležili utiske o mladom čileanskom golgeteru, a prve informacije potvrđuju da je i te kako zapao za oko vladaru italijanskog fudbala. 

Kada se Mančester junajted, Juventus i uzimanje igrača stave u isti koš, prva asocijacija je naravno Pol Pogba! Pre samo dva leta Stara dama je za francuskog vezistu platila samo nominalnu cenu, a dobila biser koji danas vredi oko 80.000.000 evra!

A Enrikez, prema mišljenju mnogih, ima potencijala da postane novi protagonista priče u kojoj će Đavoli izgubiti mnogo, a Juventus dobiti novi dragi kamen na brušenje.

A da li navijači Junajteda zaista treba da brinu?

Enrikez je na Old Traford stigao u avgustu 2012. godine za nešto više od pet miliona evra, ali još čeka na debi u prvom timu Junajteda. I uprkos mladim godinama, on je u drugom delu sezone 2012/13 poslužio kao „pit-bul“ Roberta Martineza, kada je sa Viganom obezbedio opstanak u Premijer ligi.  Martinez je prosto bio oduševljen kvalitetom i potencijalom mladog Enrikeza, da je zahtevao od gazde da otkupi ceo ugovor od Junajteda. Ali, to se nije desilo. Vrlo brzo 21-godišnji Čileanac otišao je u Saragosu. Posle solidne debitantske sezone u španskom fudbalu, došao je u Hrvatsku, gde je pronašao ono što je toliko dugo tražio – golove! 

Naravno, kvalitet hrvatskog šampionata nije ni približno dobar kao Premijer liga ili Serija A, ali je zasigurno odskočna daska za nešto više. 

Ako Zdravko Mamić pronađe keš, dobiće zlatnu koku koju će kasnije moći da utrapi za daleko više novca. U suprotnom, Juventus će verovatno imati priliku da izrežira novi „slučaj Pogba“.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Serija APremijer ligaJuventusItalijaEvropaEngleskaDinamo ZagrebAnhelo Enrikez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara