"Nikola Jokić protiv Hjustona"
"Nikola Jokić protiv Hjustona"

Opet taj Bradonja! Jokić je bio čudesan - davao i razigravao - ali je Harden brz kao Jusein Bolt (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.03.17. | 08:26

Posle sjajnog otpora i velike drame Denver poražen u Hjustonu

Nikola Jokić protiv HjustonaDžamir Nelson ni do koša nije dobacio, Džejms Harden je pokupio loptu, na satu je ostalo samo osam sekundi. I manje bi bilo dovoljno takvom majstoru da poput rakete preleti teren i poentira. Svih 16.080 gledalaca u „Tojata centru“ skočilo je na noge, a poskočilo od uzbuđenja kad je njihov miljenik položio loptu u završnom napadu svog tima.
Osećao sam se kao da sam Jusein Bolt“, našalio se pošto je osigurao trijumfa Hjustona nad sjajnim Denverom - 125:124.

Popularni Brada - za koga smo u susretu istih timova, pre samo tri dana napisali kako „nema nade“ kad se razigra - ispostavio se još jednom ključnim igračem Teksašana, jer je osim standardno dobrog učinka (39 poena, 11 asistencija, sedam skokova) osujetio Džejsona Plamlija da dođe do lopte posle ubacivanja iz auta Nikole Jokića i tako je sprečio senzaciju do koje su Nagetsi mogli, između ostalog zahavljujući sjajnoj partiji našeg asa.

Izabrane vesti

Jokić je bio fenomenalan. Za razliku od prethodnog duela sa Hjustonom, kad je imao skraćenu minutažu zbog problema sa faulovima, ovoga puta je ostao na parketu do kraja, a samo dve asistencije nedostajale su mu do šestog tripl-dabla u sezoni.

Nikola Jokić i Nene IlarioMada, brojke koje je upisao na jednom od najtežih gostovanja u NBA ligi su više nego impresivne: dao je 22 poena, skupio 13 skokova i zabeležio osam asistencija, od kojih su neke bile kao na igralištu ispred zgrade.

Za priču!

Jokić je na terenu proveo bezmalo 40 minuta, iz igre je šutirao polovično (sedam od 14), sa linije slobodnih bacanja bio je nepogrešiv (osam od osam), ali je imponovao načinom na koji je skupljao lopte pod oba obruča i razigravao saigrače.

Denver je vodio posle prvog poluvremena 65:62, uspevao da drži priključak i kad je Hjuston serijom trojki početkom drugog dela okrenuo rezultat, ali nije izdržao. Uprkos tome što je, osim standardnog dobrog Jokića, imao Garija Harisa koji je zabeležio rekord karijere (28 poena) i Vila Bartona (24, četiri trojke).

Hjuston se pobedom učvrstio na trećem mestu tabele Zapadne konferencije, verovatno će tu i ostati, jer ima četiri trijumfa manje od San Antonija, dok je Denver i dalje osmi, sa dobrim šansama da uđe u plej-of, međutim Portland - jedini pravi konkurent za preostalo mesto - mu se približio samo na pobedu zaostatka.

 

NBA LIGA, REZULTATI

Šarlot - Atlanta 105:90
/Batum 16 - Šreder 20/

Indijana - Juta 107:100
/Tig 21 - Hejvord 38/

Boston - Vašington 110:102
/Tomas 25 - Bill 18/

Hjuston - Denver 125:124
/Harden 39 - Heris 28/

Oklahoma - Golden Stejt 95:111
/Oladipo 17 - Tompson 34/

L.A. Klipersi - Njujork 114:105
/Grifin 30 - Porzingis 18/

(FOTO: Action images)


tagovi

Vil BartonNikola JokićNBA ligaHjuston RoketsDžejms HardenDenver Nagets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara