""
""

Đorđević: Imamo istorijsku šansu

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.07.16. | 19:15

“Angole jednostavno nije bilo, da li su to hteli da sakriju, videćemo ih danas protiv Portorika, da udjemo kako treba, kao najvažniju utakmicu turnira“, rekao je selektor Srbije o sledećem rivalu

Dan posle trijumfa nad Portoriko na startu olimpijskih kvalifikacija selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević rekao da je ekipa samo na startu meča imala problem sa tenzijom i priznao da sledeći rival, Angola, predstavlja priličnu nepoznanicu.
“Odgledali smo snimak sinoćnje utakmice i napravil analizi. Dobra stvar je pobeda, ali i odnos prema odbrani, sigurna igra. Igrali smo kvalitetno 35. minuta, bez obzira na prisutnu tenziju na početku utakmice koje se ogledala u promašenim bacanjima i u izboru šuteva. Sad ulazimo u rutinu. Ovo su treninzi oporavka, održavamo fizičku  spremnost potrebnu za ovo kratko takmičenje“, rekao je Đorđević novinarima na treningu nacionalnog tima.

Izabrane vesti

Govoreći o povređenim igračima, Milanu Mačvanu i Nemanji Bjelici, on smatra da stvari idu u dobrom smeru.
“Mačvan je i dalje van stroja, a Bjelica sve više i više trenira i to dobrim intenzitetom. Nema više upale nerva stopalo se vraća u normalu, ali potrebno mu je jos snage. Nisam ga nikad video ovakvo motivisanog“.

Sledeću utakmicu reprezentacija Srbije igra u sredu od 21 sat protiv selekcije Angole.
“Angole jednostavno nije bilo, da li su to hteli da sakriju, videćemo ih danas protiv Portorika, da udjemo kako treba, kao najvažniju utakmicu turnira“, kazao je on.

Upitan kako je zadovoljan podrškom sa tribina Beogradske arene u prvoj utakmici, Đorđević je rekao:
“Željni smo i motivisani da iskoristimo ovu istorijsku šansu. Uvek može bolje, ali i lošije. Zahvalni smo svima koji su došli na meč sa Portorikom. Važna je ta hemija između parketa i tribina kako bi dobili onaj čuveni vetar u leđa“.

Krilni košarkaš Srbije Nikola Kalinić ubeđen je da će Srbija izboriti olimpijsku vizu za Rio de Žaneiro.
“Utisci su dobri, važna pobeda. Otvorili smo turnir kako bi trebalo. Još tri stepenika do cilja koji smo svi zacrtali još prošle godine. To je san svih nas.  Bićemo spremni za Angolu. Oni su velika nepoznanica za sve ekipe, ali imamo ljude u stručnom štabu koji su zaduženi za to“, zaključio je on.

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaNikola Kalinićkvalifikacije za Rio 2016košarkaši SrbijeJadranska ligaEvropaAleksandar Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara