""
""

Otišli ligamenti: CR7 ne igra na početku sezone!

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.07.16. | 21:49

As Reala izvesno propušta duel Superkupa Evrope protiv Sevilje, možda i start španskog prvenstva

Odmah je bilo bilo jasno da je povreda teža prirode. Uprkos tome što je Kristijano Ronaldo jak momak i jedan od najspremnijih sportista sveta. Nije izdržao. Izostanak sa većeg dela finalne utakmice Prvenstva Evrope nije se odrazio na rezultat, jer su Portugalci i bez njega slavili protiv Francuske, ali start Dmitrija Pajea će izgleda odvojiti jednog od najboljih fudbalera planete na duži period od terena.

Ronaldo je po povratku u Portugaliju, te slavlja sa svojim narodom na ulicama Lisabona, podvrgnut detaljnim lekarskim pregledima. Prve informacije su obeshrabrujuće. Stradali su ligament kolena. Srećom, ne prednji ukršteni, što bi značilo pravu katastrofu i najmanje šest meseci pauze, već su “samo” delimično oštećeni medijalni ili unutrašnji ligamaneti levog kolena.

Izabrane vesti

To znači pauzu od najmanje mesec dana. U nekim slučajevima i do tri. No, izvesno je samo da Kristijano, posle ovako iscrpljujuće sezone i povrede neće moći da se stavi na raspolaganje treneru Zinedinu Zidanu na početku nove. Ronaldo će propustiit kompletan pripremni period kraljevskog kluba, turneju po Sjedinjenim Američkim Državama i učešće na Internacionalnom kupu šampiona (mečevi protiv Pari Sen Žermena, Čelsija i Bajerna), a neće ga biti u sastavu ni 9. avgusta, kad Real protiv Sevilje, u norveškom Trondhajmu, bude igrao za trofej Superkupa Evrope.

U zavisnosti od brzine oporavka povređenog kolena, postoji mogućnost da Ronaldo propusti i prvih nekoliko kola Primere, čiji će se calendar takmičenja znati petak. Izvesno je samo da nova sezona u Španiji počinje 21. avgusta.

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaReal MadridPrimerapovreda kolenapovredaKristijano RonaldoEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara