""
""

Ovaj dečko je ubica: Kramarić petardom u mreži Lokomotive alarmirao Evropu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.11.14. | 21:11

Napadač Rijeke postigao pet golova za 41 minut u duelu sa zagrebačkom Lokomotivom. Nekadašnji pik Roberta Prosinečkog u ovoj sezoni 26 puta tresao mrežu rivala

Kramarić, Kramarić, Kramarić, Kramarić i – Kramarić! Napadač sa instiktom ubice koji ove sezone oduševljava navijače Rijeke pomerio je standarde u duelu sa zagrebačkom Lokomotivom. Mladi centarfor uništio je četu Tomislava Ivkovića postigavši pet golova za ekipu sa Kantride u ubedljivom trijumfu nad Lokosima – 6:0. O magiji koja se krije u kopačkama nekadašnjeg juniora Dinama iz Zagreba priča se već mesecima, ali novi reprezentativac Hrvatske kao da se iz vikenda u vikend trudi da demonstira kako je spreman za bolji i bogatiji fudbalski svet.

U duelu sa Lokomotivom bilo mu je potreban svega 41 minut da pet puta matira suparničkog golmana. Na taj način samo je potvrdio da će biti ozbiljan kapitalac Riječana u zimskom prelaznom roku, pošto mu ugovor sa klubom iz Istre ističe narednog leta. Špic rođen 1991.godine ove sezone je na 14 prvenstvenih mečeva postigao 21 gol, i istakao ozbiljnu kandidaturu za osvajanje Zlatne kopačke. Trenutno su ispred njega samo Kabaev iz estonske Levadije koji je 35 puta pogađao mrežu rivala (sezona završena) i superstar Real Madrida Kristijano Ronaldo.

Izabrane vesti

Na impresivan učinak u prvenstvu Kramarić je dodao i pet golova u Ligi Evrope. Inače, reč je o najboljem strelcu mlađih kategorija u istoriji zagrebačkog Dinama. Međutim, Zdravko Mamić nije ispoštovao njegov vanserijski talenat. Posle stažiranja u Lokomotivi Kramarić se odlučio da sreću potraži u Rijeci. Biće mu to, po svojoj prilici, potez karijere. Udicu su već bacili Anderleht i Borusija iz Dortmunda, gazda Rijeke Volpi trlja ruke.

Zanimljivo, baš u periodu kada je prognan iz Maksimira Andrej Kramarić je zaintrigirao pažnju tadašnjeg trenera Crvene zvezde Roberta Prosinečkog. Veliki Žuti je nagovarao i njegovog oca da Andrej krene njegovim putem i potpiše za Crvenu zvezdu, ali do transfera nije došlo.


tagovi

andrej kramaricDinamo ZagrebEvropaHrvatskaTomislav IvkovićZdravko Mamić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara