""
""

Ovakvom Čelsiju nema pomoći! Murinjo mora da ode… (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.12.15. | 20:28

I Bornmut pobedio na Stamford Bridžu! Zasluženo… Plavci su dali tri gola na poslednjih šest mečeva?!

Agonija Čelsija se nastavlja, a ona može da bude rešena na samo jedan način - otkazom Žozeu Murinju! Šampion Engelske je danas doživeo još jedan težak udarac i izblamirao se pošto je minimalnom pobedom bodove sa Stamford Bridža odneo i novajlija Bornmut. Prvi novajlija u elitnom rangu engleskog fudbala koji je slavio na Čelsijvom terenu posle 43 vezana meča bez poraza.  

Izabrane vesti

Ono što još više boli navijače Čelsija je činjenica da je skromni Bornmut pobedio zasluženo i da njihov tim ne može da se žali na lošu sreću. Plavci igraju mizeran fudbal i nisu pokazali ništa više od današnjeg rivala.

Murinjo je opet ostavio Dijega Kostu na klupi i počeo sa Edenom Azarom kao najisturenijim fudbalerom, a sa takvom postavkom golovi su misaona imenica za Plavce. Dali su ih samo tri na poslednjih šest mečeva! Zato je Bornmut mogao lakše da obezbedi pristupe golu i da kontranapadima ugrožava poroznu odbranu domaćina. Gosti su bili za klasu bolji u prvom poluvremenu, ali je povratnik Tibo Kurtoa spasavao Čelsi neverovatnim odbranama.

Posebni je na poluvremenu popustio i uveo Kostu umesto Oskara što je donekle razmrdalo Čelsi, ali nervoza i panika su već bili prisutni među domaćim igračima. Na sve se nadovezala i sporna odluka iz 63. minuta kada je posle udarca Koste lopta pogodila Frensisa u ruku dok je uklizavao, ali sudija nije procenio da ima elemenata za najstorćiju kaznu.

Čelsi je pokušavao da stegne obruč oko gola Boruca, na silu je gurao loptu napred, ali ta inicijativa je bila prilično jalova. Kazna je stigla u 82. minutu. Bornmutov rezervista Glen Mari je posle samo 99 sekundi na terenu ostao zaboravljen posle prekida na drugoj stativi i Kurtoa ovoga puta zaista ništa nije mogao.

Murinjo je nemoćno širio ruke kraj aut-linije, ali nije uspeo da osvoji ni mršavi bod protiv kluba koji je za transfere svoje današnje startne postave potrošio 1.700.000 evra. Naspram Čelsijevih 213.000.000 evra.

Ovaj tim Čelsija je daleko kvalitetniji nego što to aktuelni rezultati govore, ali čini se da sa Murinjom ne može dalje… Od titule su se davno oprostili, po svemu sudeći neće ih biti ni u Ligi šampiona naredne sezone, a velike su šanse ni u Ligi Evrope…

Abramovič ima samo jedno rešenje ako ne želi da više gleda ovakav Čelsi. 

Premijer liga, 15. kolo:

Subota:
Stouk - Mančester Siti 2:0 (2:0)
/Arnautović 7, 15/

Sautempton - Aston Vila 1:1 (0:1)
/Romeu 73, Leskot 44/

Svonsi – Lester 0:3 (0:2)
/Mahrez 5, 22, 67/

Votford – Norič 2:0 (1:0)
/Dini 30pen, Igalo 90+1/

Arsenal – Sanderlend 3:1 (1:1)
/Kempbel 33, Žiru 63, Remzi 90 - Žiru 45/

Mančester junajted - Vest Hem 0:0

Vest Bromvič Albion - Totenhem 1:1 (1:1)
/Meklin 39 - Dele Ali 15/

Čelsi - Bornmut 0:1 (0:0)
/Mari 82/

Nedelja:
17.00 Njukasl – Liverpul

Ponedeljak:
21.00 Everton - Kristal Palas

(FOTO: Action images)

(FOTO: Action images)


tagovi

Žoze MurinjoPremijer ligaGlen MariEvropaEngleskaČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara