Ozbiljan izazov za Budućnost: Kako odbraniti čast i sačuvati snagu za Cedevitu?

Vreme čitanja: 3min | čet. 04.04.19. | 12:14

Podgorička ekipa igra u Grčkoj poslednji ovosezonski meč u elitnom takmičenju

Panatinaikos ima autoput za četvrtfinale i praktično zicer koji mora da iskoristi. Trijumf protiv Budućnosti u OAKA Areni bi Panatinaikos mogao da postavi na šesto ili sedmo mesto na tabeli Evrolige. Ako Baskonija bude takođe slavila u Moskvi, onda će PAO biti sedmi, odnosno šesti ako CSKA bude pobedio. Postoje i varijante gde bi ekipa Rika Pitina mogla dalje i porazom od Budućnosti, ali nikako nije realno očekivati da će izgubiti od ekipe bez ijednog brejka ove sezone. Pritom, ekipe kojoj je u glavi isključivo majstorica protiv Cedevite u polufinalu Jadranske lige.

Neki su od Podgoričana očekivali više, a sa druge strane neki su im predviđali da budu zakucani za samo dno bez ijedne pobede. Istini na volju, Budućnost je uspela sasvim solidno ove sezone da predstavi regionalnu košarku, mada nije uspela nijednom da pobedi na strani, što bi bio pravi šlag na tortu. Ipak, u Morači su padali velikani evropske košarke kao što su CSKA iz Moskve i Real iz Madrida, pa crnogorska ekipa može da da bude donekle zadovoljna ostvarenim rezultatima. 

Izabrane vesti

A nadaće se da će se u elitnom takmičenju naći i sledeće godine, jer još uvek ima nade za tako nešto. Uzvratili su Podgoričani protiv Cedevite pobedom u drugoj utakmici i sve će se rešavati u Zagrebu ovog vikenda. Doduše, to je samo prvi stepenik do cilja, jer ih u finalu sigurno očekuje veoma težak zadatak protiv jednog od beogradskih večitih rivala.

Ali, prvo treba odigrati meč protiv grčkog rivala, koji će sigurno u paklu OAKA Arene biti dodatno motivisan da Podgoričanima nanese težak poraz. Tim koji predvodi Rik Pitino je do meča protiv Real Madrida bio u seriji veoma dobrih rezultata, ali onda je usledila ona neverovatna trojka Rudija Fernandeza u poslednjim desetinkama susreta, a na sve to se nadovezao i šokantan poraz u grčkom prvenstvu od Peristerija. Sve će to pasti u zaborav ukoliko Zeleni večeras dođu do pobede i obezbede plasman u završnicu takmičenja u Evroligi.

U Podgorici, Budućnost je uspevala da održi korak za Panatinaikosom sve do završnice treće četvrtine. Tada je grčki tim ušao u petu brzinu i već do sredine poslednjeg kvartala otišao na dvocifrenu prednost, koja je bila nedostižna za tim iz glavnog grada Crne Gore.

DIGITRON U RUKE!

Trener domaće ekipe, Rik Pitino, najavljuje težak meč i kaže da se nikako ne sme lagodno ući u meč protiv Crnogoraca.
„Sami sebe smo pobedili u prethodnom susretu. Igrali smo fenomenalno tokom prvih 35 minuta, a onda smo pali i dozvolili smo Realu da pobedi zahvaljujući onom srećnom šutu. Sada nam na noge dolazi Budućnost, koja je na poslednja dva gostovanja poprilično namučila Fenerbahče i Barselonu, što dovoljno govori o njihovoj ozbiljnosti. Nadam se da je tim naučio važnu lekciju iz prethodnog susreta i da će dati sve od sebe da večeras obraduje navijače koji iščekuju pobedu“, rekao je američki strateg pred finalni okršaj protiv Budućnosti.

Trener Budućnosti, Jasmin Repeša, smatra da njegovu ekipu očekuje vraški težak posao u Grčkoj u veoma nezgodnom trenutku.
„Panatinaikos je veoma jak tim koji je u odličnoj formi u poslednja dva meseca. Nik Kalates je proglašen za MVP-ja meseca marta i od njega ponovo očekujem da zablista večeras, što bi moglo da predstavlja ogroman problem za nas. Siguran sam da nas očekuje težak meč, ali nadam se da će moji igrači smoći snage da odigraju jednu dobru utakmicu i na pravi način se oproste od Evrolige“, zaključio je Repeša.

 

EVROLIGA - POSLEDNJE KOLO

Četvrtak

19.00: (1,45) CSKA Moskva (15,0) Baskonija (3,05)
19.30: (1,80) Anadolu Efes (14,5) Olimpija Milano (2,15)
20.00: (1,85) Panatinaikos (hendikep -17,5) Budućnost (1,85)
21.00: (1,60) Real Madrid (14,5) Žalgiris (2,55)

Petak

19.45: (1,25) Fenerbahče (17,0) Makabi Tel Aviv (4,40)
20.00: (1,17) Bajern Minhen (20,0) Gran Kanarija (5,50)
20.30: (1,03) Olimpijakos (28,0) Darušafaka (12,0)
21.00: (1,20) Barselona (19,00) Himki Moskva (5,00)

 

(Foto: ABA liga, Buducnost VOLI)


tagovi

Jasmin Repeša

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara