Pa ovoga nigde nema: Ne vežbaju odbranu, a niko ne može gol da im da

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.06.18. | 10:25

Nesvakidašnji slučaj u Skandinaviji

Čudni vetrovi duvaju u Norveškoj.

Rozenborg, branilac titule, trostruki uzastopni šampion i najtrofejniji klub ove zemlje sa 25 pehara nacionalnog prvaka, nalazi se na drugom mestu - neko vreme bio je i niže, sinoć zahvaljujući pobedi nad Volerengom skočio na trenutnu poziciju - i svakako je najveće razočaranje dosadašnjeg dela sezone, iako je teoretski i dalje u igri za osvajanje šampionskog naslova. Bran, koji je prošle sezone bio peti, zauzima vodeće mesto sa 31 bodom, četiri više od tima iz Trondhajma, odnosno pet od Ranhajma koji je najprijatnije iznenađenje u Eliteserijenu, pošto je prošle godine nastupao u drugoj ligi.

Izabrane vesti

A 14. kolo Eliteserijena zatvaraju Od i Bran (19.00). Zanimljiv okršaj u najavi...

Gosti su još uvek bez poraza, u poslednje vreme malo posustaju (tri remija na četiri protekla duela), ali velikog razloga za brigu nemaju jer ni glavni konkurenti ne blistaju. Bran je najbolji gost u ligi sa 17 osvojenih bodova na strani (pet pobeda i dva remija) i ima najbolju odbranu sa samo 0,38 primljenih golova u proseku. Dosad su samo pet puta vadili loptu iz mreže. Na drugom mestu je Rozenborg (10 primljenih pogodaka), slede Bodo (15), Havesund, Molde i Od (16)... Zanimljivo, trener Brana kaže da uopšte ne posvećuje pažnju defanzivnom segmentu igre na treninzima.
"Sve je to super, statistika nam godi, ali ne vežbamo previše odbranu. Možda nešto malo protiv ovih jačih timova. Više se bavimo napadom. Jednostavno, svi se branimo i to valjda ključ uspeha. Važno je i kako, gde i sa kolikim rizikom napadamo. Imamo kvalitetne ofanzivce koji su sposobni da matiraju protivnika", kazao je Lars Arne Nilsen,  a prenosi adressa.no.

Ključ nisu ni odbrana ni napad, već...
"Pokušavamo da 'ubijemo' protivnika sa mnogo trčanja. Želimo da dominiramo i protiv najboljih."

Uvek postoji bojazan od povreda.  
"Dokle god nas zaobilaze i budemo imali na raspolaganju najboljih 11, siguran sam da će protivnici teško nalaziti put do naše mreže", zaključio je Nilsen.

Od je na desetom mestu sa 17 bodova i morao bi što pre da digne formu (samo jedan trijumf na pet prethodnih mečeva u ligi, tri uzastopna bez pobede), ukoliko ne želi razmišlja o opstanku. Ova ekipa je i među boljim domaćinima sa četiri pobede, jednim remijem i dva poraza. 

Ako uzmemo u obzir trenutnu formu dveju ekipa, dvojka je najrealnija. Ukoliko pak niste sigurni u pobedu gostiju, probajte sa golovima. E sad, 0-2 je realno zbog tvrde Branove odbrane, ali brojke upućuju na goleadu.

Zašto? 

Evo nekoliko argumenata. Bran je postigao bar gol na devet prethodnih gostovanja, a Od na osam proteklih kod kuće. Od je u seriji od četiri meča na svom bunjištu na kojima je zaokružen tip 3+ i prosečno u svom domu daje 2,14 gola po utakmici. Tip 3+ prolazio je svekukupno na pet od šest prethodnih mečeva Oda, koji je postigao najmanje tri pogotka na tri od četiri poslednja meča kod kuće.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 19:00 5608 NOR 1 Odd Grenland - Brann ug 2-3 1,95
Ukupna kvota1,95

NORVEŠKA 1

Foto: Printskrin


tagovi

Norveška 1BranOd Grenland

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara