""
""

Pakleno dobar meč u Švedskoj, ali Rad je ostao bez Lige šampiona! Šteta, zaslužili su više...

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.11.15. | 19:45

Serija promašaja sprečila omladince Građevinara da se plasiraju u narednu rundu kvalifikacija...

San o Ligi šampiona bio je kratkog veka. Omladinci Rada završili su put ka elitnom takmičenju već u drugom kolu, pošto nisu uspeli da nadoknade gol zaostatka iz prvog okršaja sa švedskim Elfsborgom, iako su u revanšu propustili veliki broj dobrih šansi u jednoj, za oko, izvanrednoj utakmici - 0:0.

Izabrane vesti

Puleni Milije Žižića imaće zbog čega da žale posle gostovanja u Borosu. Imali su mladi igrači Građevinara sijaset ispuštenih šansi da dođu bar do jednog pogotka i produžetaka, a možda čak i velike pobede, koja bi tim odvela u narednu rundu. Prava noćna mora za Elfsborgovog čuvara mreže bio je omladinski reprezentativac Aleksandar Lutovac, koji je koristio svoj talenat i želju da Radu podali neizmernu radost, a samo u drugom poluvremenu ispustio je bar tri ili četiri stopostotne šanse da zatrese mrežu domaćina. Pucao je Lutovac iz svih oružja, desnicom, glavom, sa ivice kaznenog prostora, iz peterca... Ali, golman Olson jednostavno kao da je omađijao mrežu i nije dopustio da se srpski gosti ponadaju. Pre toga Aleksandar Busnić je polovinom prvog dela imao vrlo dobar šut ka golu, ali je Olson uz velike napore sprečio da se mreža zatalasa...

Ali, nije Elfsborg ostao dužan. Na velikim mukama bio je i golman Rada Dušan Marković, koji je Berntsonu i Kabašiju bio nepremostiva prepreka, iako su obojica imali po jedan zicer, praktično iz peterca, a Berntson je čak imao i fantastičan udarac sa ivice šesnaesterca u samom finišu susreta. No, prečka se isprečila na putu sreće. 

A da je napetost na Boros Areni u nekoliko navrata dostizala tačku ključanja govori i činjenica da je rezervista Marko Stojanović samo 60 sekundi kasnije pogodio stativu i tako ispustio poslednju Radovu šansu na utakmici. 

Šteta za ove momke, jer je utakmica zaista bila odlična. Onakva kakvu bi svaki fudbalski poklonik želeo da pogleda u Ligi šampiona. 

MOZZART pratite i na Vajberu!

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SrbijaRadmeđunarodni fudbalMarko StojanovićEvropaAleksandar LutovacAleksandar Busnić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara