"Pančev i Platini"
"Pančev i Platini"

Pančev o promašaju karijere: Rekao sam „ne“ Fergusonu jer sam bio previše ponosan! Odbio sam i Real i Barsu zbog Intera

Vreme čitanja: 3min | ned. 09.10.16. | 17:05

"Sada je lako reći da je to bila loša odluka. Kompletna situacija oko mene dovodila me je do očajanja, jer nisam mogao da pružim sve od sebe", rekla je nekadašnja Zlatna kopača Evrope

Pančev i Platini

Legendarni napadač Crvene zvezde Darko Pančev u opširnom intervjuu za Gazetu delo Sport, govorio je od okolnostima koje su ga sprečile da u Interu napravi karijeru kakva se očekival od jednog od od najboljih evropskih napadača. 

Izabrane vesti

Makedonski golgeter je na Đuzepe Meacu stigao kao Zlatna kopačka Evrope i najbolji strelac kojeg je legendarni milanski klub mogao da dovede u svoje redove. U jednom od 10 najskupljih transfera na svetu. Ipak, sve se ubrzo promenilo i krenulo pogrešnim tokom, što se ispostavilo pogubnim za Darkovu karijeru.
"Sada je lako reći da je to bila loša odluka. Jer kako su stvari prolazile osetio sam olakšanje jer nisam bio jedini koji je napravio takvu grešku. Banjoli nije bio loš trener, ali nije bio za Inter. Kompletna situacija oko mene dovodila me je do očajanja, jer nisam mogao da pružim sve od sebe. A kad pomislim da sam odbio ponude Reala, Barselone, Mančester junajteda...", još sa određenom nevericom konstatuje Pančev.

Pričalo se o lošoj saradnji sa Salvatoreom Skilaćijem.
"Mogu da kažem samo dve stvari. Sa Totom sam imao sjajan odnos, ali da sam igrao koliko i on dao bih više golova. Nisam trčao? Za razliku od drugih napadača, trčao sam samo kada je potrebno, koristeći maksimalnu brzinu da stignem do lopte. Ali u to vreme Interovi navijači su se oduševljavali kada neko ukliza ili oduzme loptu, jer u tom timu nije bilo pas igre".

Ipak, drugi bivši igrači Crvene zvezde, poput Mihajlovića, Jugovića i Savićevića, bili su u stanju da iznesu teret Serije A.
"Savićević je u prvoj godini u Milanu imao svoje probleme. Ali on je bio u drugom timu, sa drugim predsednikom i drugačijom organizacijom. Razumem navijače, došao sam kao top igrač i očekivanja su bila velika. Ali pogledajte Ševčenka u Čelsiju, Anrija u Juventusa, Zamera u Interu... Loše smo igrali, sećam se kada mi se nakon utakmice sa Ređanom poverio Denis Bergkamp: "Darko, osećam se loše na terenu", a ja sam mu odgovorio: "Pa naravno kad postižemo golove samo iz Sosinih prekida". Sosa i Zamer su posle pronašli svoju sreću, ali ja sam bio previše ponosan i uveren u svoje kvalitete. Rekao sam ne Fergusonu i Mančester junajtedu, ostao u Interu i izgubio svoju karijeru".

Odlazak u Italiju je predstavljao najbolju moguću opciju za sve velike igrače tog vremena.
"Serija A više nije ono što je nekad bila, a pre ili kasnije zbog toga će trpeti i nacionalni tim. U poslednje vreme više pratim Bundesligu, Premijer Ligu, Primeru i Ligu 1, nego Seriju A. Svojevremeno, da bih došao u Seriju A morao sam da osvojim Kup šampiona i Zlatnu kopačku, što dovoljno pokazuje da liga više nije ista".

Darko danas sebe poredi za najbojim evropskim napadačima.
"Vidim sebe u Levandovskom. Zatim u Suarezu. Danas bih želeo da igram u timu koji igra samo na golove kao Barselona ili u jednom od onih koji nikad ne odustaje kao Bajern. Bilo bi zabavno", rekao je Pančev.

(FOTO: Action images)


tagovi

Darko PančevEngleskaEvropaInterItalijaPremijer ligaPrimeraReal MadridSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara