Pao je i taj ludi Votford! Žoze našao žicu, Junajted je živ (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.09.18. | 20:30

Mančester junajted slavio na Vikaridž Roudu

Zatreslo se čvrsto ostrvsko tlo ove sezone nekoliko puta zbog Votforda, a bar nakratko probudila se nada da bi Premijer liga mogla da dobije novo čudo kakvo je Lester napravio pre dve godine. Sve je posle četiri kola upućivalo na to da smo dobili novi hit najmoćnije lige na svetu, a onda su se ludim Stršljenovima dogodile dve stvari - reprezentativna pauza i Žoze Murinjo!

Nije odmor zbog Lige nacija prijao Votfordu, a očigledno je doneo novu energiju Mančester junajtedu pošto je odigrao možda i najbolju utakmicu dosadašnjeg toka sezone. Đavoli su slavili na Vikaridž Roudu rezultatom 2:1 (2:0) i tako se vratili u život posle turbulentnih poraza od Brajtona i Totenhema. 

Izabrane vesti

Uspeo je konačno Žoze Murinjo da demonstrira silu i udahne Junajtedu snagu potrebnu za nova tri boda. Nije se, istina, Votford predavao nijednog trenutka, čak ni onda kada je na semaforu stajalo nepovoljnih 0:2 posle 38 minuta. I to je verovatno najveća snaga ekipe Havijera Grasije - ta upornost, posvećenost, želja! To se videlo kroz dve strašne prilike u samom finišu utakmice. Prvo je Dukure raspalio s velike distance i naterao Davida De Heu da krajnjim naporima spreči gol, da bi onda u poslednjem sekundu sprečio gotovo siguran gol! Mančester junajted je u ovom trenutku bio preveliki zalogaj. 

Sve je počelo od gola Romelua Lukakua posle totalne konfuzije u odbrani domaćina. Lopta je nekoliko puta proletala kroz kazneni prostor pre nego što je belgijski golgeter iskoristio veliku rupu u odbrani, grešku Bena Fostera u proceni i lagano uneo loptu u gol. I nema dileme da je ovaj pogodak zbunio igrače Votforda, jer se od istog nisu oporavili na vreme. Dok su se okrenuli, već je bilo 2:0! Ovog puta strelac je bio Kris Smoling! Golu je prethodio odličan pokušaj Pola Pogbe kojim je izborio korner, a posle centaršuta Ešlija Janga s desne strane lopta je nekako stigla do Smolinga, koji je u maniru najboljih gogletera duplirao vođstvo. 

Nastavak utakmice pripao je dobrim delom Votfordu. Nije se predavao domaćin, uspeo je da preuzme inicijativu i natera protivnika da se povuče u prepoznatljivu defanzivnu postavku, što je brzo dalo rezultat. Andre Grej je odlično iskoristio lepu asistenciju Dukuea i sa kreča lansirao loptu iza leđa De Hee. Ipak, to je bilo sve od kluba koji je do ove utakmice imao sve četiri pobede! A, nije da Votford nije imao svojih šansi do kraja...

Do kraja utakmice videli smo još jedan bitan detalj - crveni karton Nemanje Matića posle oštrog starta... Tačnije, dobio je drugi žuti karton u situaciji kada za to nije bilo potrebe. 

PREMIJER LIGA - 5. KOLO

Subota
Totenhem - Liverpul 1:2 (0:1)
/Lamela 90+3 - vajnaldum 39, Firmino 54/

Njukals - Arsenal 1:2 (0:0)
/Klark 901+ - Džaka 49, Ozil 58/

Čelsi - Kardif 4:1 (2:1)
/Azar 34, 44, 81, Vilijan 83 - Bamba 16/

Mančester Siti - Fulam 3:0 (2:0)
/Sane 2, David Silva 21, Sterling 47/

Bornmut - Lester 4:2 (3:0)
/Frejzer 19, 37, King 41pen, Smit 81 - Medison 88pen, Olbrajton 90/ 

Hadersfild - Kristal Palas 0:1 (0:1)
/Zaha 38/

Votford - Mančester junajted 1:2 (0:2)
/Grej 65 – Lukaku 35, Smoling 38/

Nedelja
14.30: (1,75) Vulverhempton (3,50) Barnli (5,10)
17.00: (2,15) Everton (3,40) Vest Hem (3,40)

Ponedeljak
21.00: (2,25) Sautempton (3,10) Brajton (3,50)

* Kvote su podložne promenama 


tagovi

Romelu LukakuKris SmolingAndre Grej

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara