""
""

Pao rekord na Vikaridž roudu: Totenhemov promašaj sleteo u Votford za 9.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.07.15. | 14:28

Etijen Kapu potpisao četvorogodišnji ugovor

Ozbiljno je Votford shvatio šta ga čeka u Premijer ligi. Zato i dovodi igrače od iskustva. Do sad ih nije plaćao bogzna šta, jer su golman Gedrijus Arlauskis (Steaua) i Sebastijan Predl (Verder) stigli kao slobodni igrači, dok će Hose Holebas (kad se raspetlja čvor sa Romom) stići za 2.500.000 evra, ali danas se gazda Đampaolo Poco baš „otvorio“. Italijan je iskeširao ravno 9.000.000 evra i na Vikaridž roud doveo Etijena Kapua (27), koji je tim činom postao najskuplje pojačanje u istoriji kluba.

Doskorašnji vezista Totenhema je potpisao četvorogodišnji ugovor i u novoj sredini ga očekuje verovatno daleko veća minutaža od one koju je imao na Vajt Hart Lejnu. Za dve sezone u dresu Petlova Francuz je skupio tek 24 utakmice u eliti i nije opravdao očekivanja predsednika Danija Levija koji ga je platio Tuluzu 12.000.000 evra. Kapu je stigao u London kao jedno od sedam pojačanja Petlova u nadaleko čuvenom prelaznom roku u kome je Andres Viljaš Boaš spiskao oko 135.000.000 evra na igrače dovedene od novca koji se slio u kasu odlaskom Gereta Bejla u Real Madrid.

Izabrane vesti

Problem po Totenhem je u činjenici da od tih zvučnih pojačanja niko nije odigrao kako se predviđalo. Osim Kristijana Eriksena, koji je u drugoj sezoni zablistao, svi ostali su označeni priomašajima. Roberto Soldado nije ni senka igrača kakakv je bio u Valensiji, Vlad Kirikeš je imao problema i van terena i na njemu, Naser Čadli nije pravio razliku, Erik Lamela tek povremeno nagoveštavao da vredi para, a Brazilac Paulinjo, za koga se jedino može reći da je igrao u kontinuitetu, rešio je da odjezdi u Kinu za 14.000.000 evra.

Kapu je ne tako davno bio velika nada francuskog fudbala, jer je 2008. dobio nagradu za najboljeg mladog igrača Lige 1. Tada je bio član Tuluza i pod komandnom palicom trenera Alana Kazanove razvio se u igrača koji je dogurao čak i do dresa reprezentacije (sedam utakmica). Sad je na novom početku, uveren da će kod Kike Sančeza Floresa opet procvetati.

Dolaskom Kapua Votford ne namerava da se zaustavi. Naredna meta povratnika u Premijer ligu je još jedan Francuz. I opet fudbaler Totenhema Benjamin Stamlboli.

(FOTO: Action images) 


tagovi

votfordPremijer ligaprelazni rok 2015EvropaEtijen KapuEngleskaĐampaolo Poco

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara