PAOK hoće srpskog golmana

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.04.19. | 19:34

Dogovor je blizu

PAOK ima dugu tradiciju sa srpskim fudbalerima i trenerima, a niz bi mogao da se nastavi narednog leta sa srpskim golmanom.

Budući šampion Grčke je već krenuo u potragu za pojačanjima za narednu sezone, a visoko se na listi želja kotira naš golman Živko Živković. Nije novost da se PAOK interesuje za nekadašnjeg golmana Partizana, ali prema saznanjima grčkih medija, dogovor je sada bliži nego ikad.

Izabrane vesti

Živković već treću sezonu sa uspehom brani za Ksanti i skoro da nije propustio utakmicu u tom periodu. Trener u Ksantiju mu je bio rumunski stručnjak Razvan Lučesku koji danas sa uspehom predvodi PAOK i vodi ga do titule. Lučesku ima sjajno mišljenje o Živkoviću, hteo ga je i zimus, pominjao se transfer vredan 600.000 evra ali do dogovora nije došlo. Međutim, želja se nije ohladila već je PAOK još više zagrizao za dovođenje srpskog golmana.

Živkovićev ugovor sa Ksantijem ističe na kraju sezone i biće slobodan u izboru nove sredine. Takođe, PAOK će se na leto rešiti dvojice skupocenih golmana. Argentinac Rej koji je Godoju plaćen 1.500.000 evra, a zarađuje 400.000 evra po sezoni, se nikada nije nametnuo u Solunu. Iskusni Glikos koji zarađuje 450.000 evra je povređen već duže vreme i ne brani skoro godinu dana. Obojici ističu ugovori na kraju sezone i PAOK će osloboditi prostor za Živkovičev ugovor.

Prvi golman solunskih crno-belih je 29-godišnji Aleksandros Pashalakis, ali za njega postoji interesovanje evropskih klubova i mogao bi da bude prodat na leto. Svi putevi vode ka angažmanu Živkovića koji je nedavno u izjavi za grčke medije rekao da bi voleo da brani za PAOK. Izgleda da se čeka samo kraj sezone pa da Živković opet zaduži crno-belu opremu.

(FOTO: Star sport)

 


tagovi

Živko ŽivkovićPAOK

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara