PAOK stiže u Atinu po 16. u nizu

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.02.18. | 12:48

Panionios domaćin u prvoj utakmici polufinala grčkog kupa

Dolazi vreme da se polako svode računi u Grčkoj. Polako, ali sigurno nacionalni kup ulazi za završnicu, a u prvom polufinalnom meču snage će u predgrađu Atine odmeriti Panionios i PAOK. Ovo će, ipak, biti samo prvo poluvreme, jer ima i revanš koji se igra 18. aprila u Solunu.

Dvoglavi orao sa severa Grčke trenutno je u seriji od 15 pobeda u oba domaća takmičenja, a počela je baš posle remija sa Panioniosom krajem novembra prošle godine.

Izabrane vesti

Atinski tim je u poslednja dva meča u grčkoj Superligi osvojio samo bod, ali je tradicionalno bio nezgodan protivnik solunskim crno-belima.

PAOK je u Atinu došao bez odigranog prvenstvenog meča prošlog vikenda, kada je trebalo da bude održan derbi sa Olimpijakosom, ali je trener gostiju pogođen u glavu, pa je ta utakmica odložena.

Ostaje da se vidi kako će ovaj incident i pauza da utiču na fudbalere solunskog kluba koji iščekuje šta će Fudbalski savez Grčke da odluči, odnosno kakvu će kaznu da odredi.

Uprkos svemu, moraju da se prešaltaju na drugi kolosek u kupu, takmičenju u kojem je prošle godine PAOK osvojio trofej posle gotovo decenije i po.

Navijače crno-belih iz Soluna svakako je uoči ove utakmice obradovala vest da je najbolji strelac ekipe Aleksandar Prijović produžio ugovor sa klubom do leta 2022. godine. Upravo se od njega očekuja da i protiv Panioniosa otvori vrata pobede i plasmana u finale kupa.

Kada je u pitanju bliža istorija međusobnih duela na stadionu Nea Smirna, učinak je polovičan. U poslednjih pet duela obe ekipe imaju po dve pobede, a jedan meč završen je nerešeno i to je bilo baš u prvom ovosezonskom duelu - 2:2.

Kup Grčke, polufinale

Sreda

18.30 (4,50) Panionios (3,30) PAOK (1,80)

Četvrtak

18.30 (4,20) Larisa (3,15) AEK (1,90)

Foto: www.paokfc.gr


tagovi

sportsko klađenjePAOKAleksandar PrijovićKup Grčke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara