""
""

Papu Gomez otrovao Napoli! Džigi i Laza zaigrali zajedno, heroj Đenove je Simeone junior (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 02.10.16. | 16:57

Atalanta odigrala sjajan meč i trebalo ubedljivije da savlada Napolitance u njihovoj najlošijoj partiji od početka sezone

Prvi poraz Napolija u sezoni! Konačno se našao lek i za Sarijevu ofanzivu. Napolitanci očigledno imaju problem kada igraju van svog stadiona. Posle remija protiv Peskare i Đenove, danas su pali u Bergamu. Juve im je pobegao na plus četiri. Atalanta je odigrala sjajnu partiju i trebalo i ubedljivije da slavi od ovog minimalca - 1:0.

Izabrane vesti

Loše je krenulo za Napolitance na Atleti Azuri, loše se i završilo. Nikola Maksimović je upisao debi za Napoli u Seriji A i zaigrao u štoperskom tandemu sa Kulibalijem. Ali je bio samo nemi posmatrač vodećeg gola plavo-crnih u devetom minutu. Bila je to greška Kulibalija i Gulama posle centrašuta Gomeza. Petanja je iskoristio poklon i nastavio sa dobrim partijama. Za nekadašnjeg Milanovog omaldinca je ovo bio treći gol u prvenstvu iz isto toliko šuteva u okvir gola.

Mimo svih očekivanja, Atalanta se nije uplašila vođstva već je nastavila da igra u svom stilu i napada. Papu Gomez je bio otrov za Napoli. Omaleni Argentinac je danas bio nezaustavljiv i vadio je dušu na pamuk Napolijevim fudbalerima. Radio je šta je hteo… Tako je Atalanta do kraja poluvremena imala još dve stopostotne šanse za gol. Drame je pogodio prečku, a Petanja promašio zicer! Doduše, imao je i Napoli šanse preko Kaljehona i Milika i mogao je da izjednači.

Drugo poluvreme je donelo manje uzbuđenja i intenziteta. Kako je meč odmicao, domaći su igrali opreznije, a Napoli bezidejnije. Sari je uveo Mertensa, Gabijadinija i Đakerinija, naredio totalnu ofanzivu, ali završnice nije bilo i Napoli je prvi put poražen ove sezone. Milik je imao najbolju šansu u drugom poluvremenu. Međutim, nije ovo bio njegov dan… Za Atalantu je u 73. minutu debitovao i Aleksandar Pešić

Zanimljiv meč je viđen i u Bolonji odakle je bodove odnela Đenova (0:1). Iako je viđen samo jedan gol, uzbuđenja nije nedostajalo. Đenova je naplatila dobre igre iz prethodnih utakmica kada nije imala sreće, a Đovani Simeone postaje pravi pogodak kluba sa Marasija. Sin Atletikovog trenera sjajno menja povređenog Pavoletija. U prošlom kolu je dao prvenac protiv Peskare, sada je njegov gol doneo tri boda Grifonima na Dal’Ari. Dve utakmice - dva gola!

Prvo poluvreme je bilo izjednačeno, a Bolonji je u kolena pucao kapiten Gastaldelo koji je u 44. minutu dobio crveni karton u 40. minutu jer je sudiji prigovorio "da je blesav". Darko Lazović se opet našao u prvoj postavi Đenove i posle sjajnog prodora servirao odličnu priliku Laksalu ali je ovaj promašio. Lazović je bio među boljima u gostujućem timu, ali Bolonja je bila jako opasna i sa igračem manje. Čak je Destro imao sjajnu šansu za vođstvo. Ipak, otpor domaćeg tima je pukao u 77. minutu. Laksal je prošao po levoj strani i asistirao Simeoneu za pobedu. Pet minuta ranije je ušao Nikola Ninković i upisao debi za Đenovu. Kasnije je iznudio i crveni karton Džemailija.  

Kaljari je procvetao! Uostalom, i očekivalo se to od jedinog novajlije koji je zadržao ceo tim i doveo ozbiljna pojačanja. Sardi su zabeležili treću pobedu u poslednja četiri kola i ako se uzme u obzir da se među tim trijumfima udenuo očekivan poraz od Juventusa, onda se može reći da Kaljari sve gura po planu. Doduše, danas su imali najlakši zadatak. Dočekali su Krotone i očitali mu lekciju - 2:1. Iako su Kalabarezi lane u Seriji B prošli prvi kroz cilj ispred Kaljarija, sada u Seriji A je druga pesma. Krotone je na startu sezone pokazao da je potpuno zalutao u elitu.

Kaljari je dominirao tokom celog meča, golman Kordaz je jedno vreme držao Krotone u igri ali nije mogao ništa u 38. minutu. Milanovo dete Davide Di Đenaro je šutirao precizno sa 25 metara, a Krotoneov golman je samo okrznuo loptu. Konačna presuda je usledila u 56. minutu. Borijelo je pogodio prečku, a Padoin pretvorio otpadak u pobedu Kaljarija. Do kraja je Muro promašio sjajnu šansu za 3:0, a Stojan je u nadoknadi postigao gol utehe za goste… Kaljari ide u sredinu tabele gde i pripada po kvalitetu, Krotone ima jedan bod i već može da razmišlja o starom društvu u Seriji B.

Sampdorija se u 95. minutu spasila nezasluženog poraza na svom terenu od Palerma - 1:1. Đenovljani su bili daleko bolji rival od Sicilijanaca koje je ceo meč spasavao sjajni golman Posavec. domaći su se propisno ispromašivali, pogotovo Kvaljarela i kazna je usledila u 60. minutu. Ilija Nestorovski je potpuni pogodak Zamparnija! Makedonac koji je stigao iz Zaprešića je dao tri od četiri gola Palerma u ovoj sezoni. Doneo je prednost Palermu u 60. minutu posle očajne rekacije Škrinijara. Ipak, Bruno Fernandeš je u 95. minutu uhvatio volej i zakucao loptu pod prečku Posavecovog gola. Bila bi zaista nepravda da je Palermo odneo tri boda... 

SERIJA - 7. kolo

Subota:
Peskara - Kjevo 0:2 (0:0)
/Međorini 76, Ingleze 85/

Udineze - Lacio 0:3 (0:1)
/Imobile 28, 61, Keita 54/

Nedelja:
Empoli - Juventus 0:3 (0:0)
/Dibala 65, Iguain 67, 70/

Atalanta - Napoli 1:0 (1:0)
/Petanja 9/

Bolonja - Đenova 0:1 (0:0)
/Simeone 77/

Kaljari - Krotone 2:1 (1:0)
/Di Đenaro 28, Padoin 56 - Stojan 90+1/

Sampdorija - Palermo 1:1 (0:0)
/Fernandeš 90+5 - Nestorovski 60/

18.00: Milan - Sasuolo
18.00: Torino - Fiorentina
20.45: Roma - Inter 

(FOTO: Action images)


tagovi

Simone PadoinSerija ASampdorijaPalermoNikola NinkovićNikola MaksimovićNapoliKrotoneKaljariItalijaIlija NestorovskiEvropaĐovani SimeoneĐenovaDarko LazovićBruno FernandešBolonjaAtalantaAlehandro Gomez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara