""
""

Partizan čuva Ninkovića za Ligu šampiona, ne pušta ga na Prvenstvo Evrope

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.07.13. | 19:27

Aleksandar Mitrović će putovati na turnir u Litvaniji (20. jul-1.avgust), jer je pod kaznom UEFA, u to vreme ne može da igra za klub

Fudbalski savez Srbije ga zove – Partizan neće ni da čuje! Nikola Ninković se nalazi na spisku omladinske reprezentacije za učešće na Prvenstvu Evrope, ali iz tabora crno-belih nezvanično poručuju da mladog vezistu neće pustiti na turnir u Litvaniji (20. jul–1. avgust).

U Humsku 1 stigao je dopis sa Terazija u kome je naznačeno da bi Nikola Ninković i Aleksandar Mitrović trebalo da se pojave na okupljanju Orlića u Staroj Pazovi 10. jula, a kako sad stvari stoje samo će se napadač staviti na raspolaganje selektoru Ljubinku Druloviću, dok će prvak Srbije zadržati ofanzivnog vezistu za potrebe učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Još nema zvanične potvrde ove informacije, ali skoro je sigurno da crno-beli neće popustiti i da će Ninković ostati u Humskoj, bez obzira što ga u reprezentaciji žele. Čak Partizan nije u obavezi da igrača bespogovorno pusti na EP, to mu omogućavaju propisi po kome klub nije dužan da prosledi fudbalera na reprezentativne akcije ako u tom trenutku ima obaveze u evropskim takmičenjima. Kako će se crno-beli u vreme turnira u Litvaniji boriti sa jermenskim Širakom za prolaz u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona (17. i 24. jul) jasno je da će trener Vuk Rašović i direktor Albert Nađ insistirati na ostanku popularnog Džigija. To se može zaključiti i na osnovu pripremnog perioda, u kome se Ninković nametnuo kao jedan od lidera ekipe, standardan je član prvih 11 i sportski sektor želi da ga ima u timu već od prve evropske utakmice.

Osim toga, začuđujuče je kako je Nikola Ninković uopšte dobio poziv za reprezentaciju kad je zvanično pod suspenzijom. Njega je Fudbalski savez Srbije kaznio jednogodišnjom zabranom igranja za nacionalne selekcije, zbog incidenta u Kruševcu, na revanšu baražu mladih reprezentacija sa Englezima. A sad ga je zvao za potrebe Prvenstva Evrope za omladince... Ostaje nam da se pitamo da li su čelnici FSS krišom poništili odluku za koju su se i sami zalagali.

Aleksandar Mitrović na meču sa LegijomNa sve to, u Partizanu kažu da ih niko od zvaničnika Fudbalskog saveza Srbije nedeljama unazad nije pozvao da se raspita o zdravlju i formi Ninkovića i Mitrovića, dodaju da ih boli takav odnos (nije prvi put, žalili su se na nedostatak komunikacije prethodni direktor Tumbaković i trener Vermezović), ali zaključuju da su na raspolaganju reprezentaciji. Zato će u Litvaniju pustiti Aleksandra Mitrovića, koji ionako ne može da igra prve tri evropske utakmice ove sezone (zbog kazne UEFA, suspendovan četiri meča zbog isključenja u Bakuu, preskočio susret sa Rubinom), pa će tek promovisani A reprezentativac biti vođa navale tima Ljubinka Drulovića u utakmicama sa Francuskom, Turskom i Gruzijom.

 

(FOTO: partizan.rs)


tagovi

Aleksandar MitrovićFSSLjubinko DrulovićNikola NinkovićFK Partizanpripreme 2013SrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara