""
""

Partizan ima budućnost: Deca položila prijemni, dobar je i Martinović, ali...

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.07.13. | 12:47

Stefan Šćepović najavio pobedu nad Zavrčom, koju je overio Nemanja Petrović (2:0)

Od izveštača MOZZART Sporta u Sloveniji

 

Izabrane vesti

Partizan ima budućnost! Prijemni ispit za ulazak u prvi tim crno-bela deca su položila bez većih problema. Kako god da se zove (rezervni ili kombinovani), sastav srpskog prvaka skromnije minutaže savladao je Zavrč (2:0), najviše zahvaljujući poletnoj igri talenata poniklih u omladinskoj školi i Teleoptiku.

Ako je provera sa Slovencima trebalo da pokaže na koga Vuk Rašović može da se osloni u nastavu priprema i kreiranju tima za predstojeću sezonu, onda je posle jasno da su mu se sigurno nametnuli Vojislav Stanković (nosio kapitensku traku i dobro komandovao odbranom), Saša Ivković (pokazao smirenost u reakcijama na poziciji štopera), Danilo Pantić (vispren u napadu, požrtvovan u odbrani), Nemanja Petrović (zatvorio sve po levoj strani i postigao gol), dok su i odavno dokazani Stefan Šćepović i Aleksandar Mitrović na praktičnom primeru pokazali kako se igraju prijateljske utakmice. U slučaju ostanka i oni mogli da bude od velike koristi renoviranoj ekipi. Za sve druge važi jedinstveni zaključak: moraće još da zapnu da bi se primakli starerima.

Rašović je u nastavku utakmice poslao na teren Dušana Martinovića, a momak na probi mu se odužio vrlo dobrim izdanjem kad je reč o napadačkim kreacijama. Fudbaler Borca „podelio“ je nekoliko dobrih dugačkih lopti, bio je smiren, nije brzao u reakcijama i kad bi se samo to računalo verovatno bi već danas potpisao ugovor. S druge strane, često ga je Rašović sa klupe dozivao, ukazivao na propuste u postavljanju i praćenju igre sa parnjakom ispred odbrane Nikolom Gulanom (igrao 90 minuta, ali se vidi da mu nedostaju utakmice, pošto na toj poziciji nije igrao poslednje tri godine).

Najavio je i Nikola Trujić da može da bude alternativa u napadu, nekoliko zapaženih prodora preporučili su stručnom štabu, mada je pitanje kako će se snaći u jačim proverama od današnje.

PARTIZAN: Nikola Petrović – Marko Živković, Ivković, Stanković, Nemanja Petrović – Gulan, Brašanac, Pantić, Knežević, Babić – Stefan Šćepović. Trener: Vuk Rašović.

Rezerve: Živko Živković, Pauljević, Martinović, Andrija Živković, Trujić, Mitrović.

ZAVRČ: Bešenić, Kouter, Kurbos, Murko, Kokol, Kuserbajn, Čeh, Dugolin, Sreš, Kelenc, Bizeti .Trener: Viktor Trenevski.

Rezerve: Kovačić, Sombolec, Roškar, Fuček, Brlečić, Golubar, Matjašić, Šafarić.

Kako je tekao meč iz minuta u minut možete pročitati OVDE.

Sve vesti sa priprema Partizana i Crvene zvezde možete pratiti na našem specijalu.

 

(FOTO: partizan.rs)


tagovi

FK Partizanpripreme 2013SrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara