""
""

Partizan još jednom ostao praznih ruku: Sjajni Amerikanac završio kao drugi pik na draftu

Vreme čitanja: 1min | ned. 01.11.15. | 10:18

Iako su se crno-beli nadali nekadašnjem košarkašu Sakramenta, Čikaga i Nju Orleansa, on se ipak odlučio a ostane u domovini i zaigra u razvojnoj ligi

Nema Partizan sreće u potrazi za američkim pojačanjem koje se čeka kao ozeblo sunce u Humskoj. Juče je Skoti Vilbekin koji je bio velika želja Nikole Pekovića potpisao za Darušafaku, a neće biti ništa ni od dolaska Džimera Fredeta.

Izabrane vesti

Amerikanac koji je na koledžu važio za “ubicu” od igrača i kojeg je nedavno San Antonio otpustio je sinoć izabran na draftu razvojne D lige u kojoj se takmiče filijale NBA klubovi i igrači koji se nadaju ugovoru u najjačoj ligi sveta. Fredeta su kao drugog pika izabrao Vestčester Niksi, koji važe za filijalu slavnih Njujork Niksa.

Poput ostalih igrača u razvojnoj ligi, Fredet ima otvoren ugovor da može u bilo kojem trenutku može da se priključi nekom NBA timu ako stigne ponuda. Podsetimo, Fredet je bio 10. pika na draftu 2011. godine, do sada je branio boje Sakramenta, Čikaga i Nju Orleansu, a tokom 229 odigranih mečeva u NBA je u proseku beležio 6,1 poen po utakmici.

Partizan ga je želeo, ali očigledno da su crno-beli bili u raskoraku između želja i mogućnosti. 

(FOTO: Action images)


tagovi

FK PartizanNjujork NiksNBA ligaJadranska ligaDžimer Fredet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara