""
""

Partizan odbranio trofej u kupu!

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.12.17. | 21:35

Crno-beli posle velike borbe savladali Šabac sa 6:5

Partizan je osvojio prvi trofej u sezoni. Crno-beli vaterpolisti su odbranili naslov pobednika Kupa Srbije, pošto su u finalu završnog turnira u Bečeju savladali Šabac sa 6:5. To je Partizanu ukupno  26. pehar u nacionalnom kupu, a treći zaredom.

Izabrane vesti

Golman Dimitrije Rističević je, kao i u polufinalu sa Crvenom zvezdom, sjajno čuvao mrežu Partizana i svakim novim potezom ulivao dodatnu energiju ekipi.

Crno-beli su pitanje pobednika rešili dobrom odbranom u samoj završnici i golom Radanovića tri minuta pre kraja utakmice za vođstvo od 6:4.

Partizan je u finale ušao kao favorit, ali je Šabac pružio sjajan otpor. Crno-beli su poveli preko Tomića, međutim, Šapčani su napravili preokret zahvaljujući golovima Markovića i Petrovskog.

I ne samo to. Na početku treće deonice Šabac je i poveo sa 3:2, a strelac je bio Marković. To je upalilo alarm među crno-belima, pa su svim silama krenuli u napad.

Ta ofanziva se isplatila Partizanu. Najpre je Lukić izjednačio, a onda je Lazić vratio rezultatsko klatno na stranu jednog od najtrofejnijih vaterpolo klubova na svetu.

Partizan je na startu poslednje četvrtine prvi put došao do dva pogotka prednosti (5:3) preko Aleksića


PARTIZAN – ŠABAC 6:5 (1:0, 1:2, 2:1, 2:2)

Bazen SC “Đorđe Badža Predin"
Gledalaca: 800
Sudije: Raković i Putniković (obojica Beograd)
Igrač više: Partizan 9 (3). Šabac 11 (3). Dva igrača više: Šabac 2 (1)

Partizan: Rističević (11 odbrana), Kasum, F. Janković 1, Lukić 1, Lazić 1, Tomić 1, M. Janković, Andrejević, Manojlović, Radanović, Radonjić, Aksentijević, Belopavlović, Vučinić. Trener: Ćirić.

Šabac: Aleksić (10 odbrana), Eraković, Marković 4, Repanović, Budurin, Velkić, Car, Šušijašvili, Trkulja, Tenžera, Petrovski 1, Cvetković, Popović, Meskhi.  Trener: Zajmović.


(FOTO: MN Press)


tagovi

Dimitrije RističevićvaterpoloVK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara