""
""

Partizan podbacio u Čačku: Borac ostao u Superligi, crno-beli vodili na poluvremenu, a na kraju ih Grbić spasio poraza (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.05.15. | 18:48

Partizan je vodio dva puta. Kao što je i najavio pre utakmice u Čačku, trener Partizana Zoran Milinković na teren stadiona kraj Morave poslao je kombinovani sastav, a šansu su dobili igrači koji su ove sezone uglavnom dobijali šansu sa klupe ili je nisu ni dobijali

Borac iz Čačka igraće i sledeće sezone u Superligi Srbije, a u poslednjem kolu na svom terenu Zebre su osvojile bod protiv šampiona, Partizana. U meču u kojem su gledaoci mogli da vide mnogo toga, rezultat je bio 3:3, a Partizan je utakmicu završio bez isključenog Nikole Ninkovića.

Izabrane vesti

Ovo je bio tek drugi put u sezoni da je Partizan primio tri gola u Superligi, a prethodni je istim rezultatom beogradski tim osvojio bod u duelu sa Voždovcem.

Kao što je i najavio pre utakmice u Čačku, trener Partizana Zoran Milinković na teren stadiona kraj Morave poslao je kombinovani sastav, a šansu su dobili igrači koji su ove sezone uglavnom dobijali šansu sa klupe ili je nisu ni dobijali.

Nije bilo Saše Ilića, Ivana Šaponjića, Nikole Drinčića, Stefana Babovića, Branka Ilića, Darka Brašanca, Vladimira Volkova i Nemanje Kojića, a Ivan Bandalovski je ušao u igru u drugom poluvremenu. 

Za ovdašnje prilike, a pogotovo s obzirom na okolnosti, meteorološke uslove i stanje terena, gledaoci su mogli da vide prilično zanimljivu utakmicu, iako je Partizan kao najisturenijeg igrača imao samo Petra Grbića.

Čačanima je bio potreban dobar rezultat protiv novog šampiona Srbije, a osluškivali su i šta se dešava na utakmicama Kruševcu, Subotici i Nišu. Na kraju su uspeli da izbore ono što im je bilo potrebno, pa će i sledeće godine igrati u eliti.

Slaviće čačanske Zebre iskusnog Miljana Mutavdžića koji je golom u 57. minutu zaokružio preokret i ispostavilo se uveo Borac u mirnu luku u duelu sa Beograđanima. Partizan je u drugom poluvremenu potpuno pao i nije uspeo poštenije da ugrozi gol Borca.

To, međutim, nije bilo sve od golova, pošto je u 78. minutu Mario Maslać startovao na Nemanji Petroviću, a sudija Majo Vujović procenio da je to bio penal. Grbić je bio siguran sa bele tačke.

U završnici meča priliku da oseti superligaški barut u dresu Partizana dobio je mladi Miloš Kukolj, koji je ušao u igru umesto Predraga Luke. Na terenu se našao još jedan od zaboravljenih, Miloš Ostojić.

Oba tima su počela utakmicu spuštenog garda, bilo je šansi i na jednoj i na drugoj strani, a odbrane su svakako lošiji deo. Predrag Luka se u 16. minutu potrudio da podseti navijače Partizana da je i dalje deo crno-belog tima, na dobar način je iskoristio lošu intervenciju golmana Bajića

Sve je bilo mnogo lakše Borcu od 66. minuta kada je Nikola Ninković zbog starta na protivničkom igraču dobio drugi žuti karton i morao je pre vremena u svlačionicu.

Inače, Borac je od početka drugog poluvremena koje je izgubio sa 2:1 delovao kao mnogo odlučnija ekipa, valjda sa mnogo više motiva od Partizana koji je već osigurao šampionsku titulu.

Već u 49. minutu domaća ekipa došla je do izjednačenja, iako je delovalo da je Borac daleko od toga. Ožegović je probao da pobegne po desnoj strani, uputio traljav šut, ali je golman Živko Živković nespretno intervenisao i “poslužio“ Đuru Zeca, a ovom nije bilo teško da je gurne u praznu mrežu.

U prvom poluvremenu Partizan je vodio dva puta, a pogotovo je bio lep pogodak koji je Nenad Marinković postigao u 29 minutu lob udarcem. Na drugoj strani raspoložen je bio igrač Crvene zvezde na pozajmici Ognjen Ožegović.

BORAC – PARTIZAN 3:3 (1:2)

Stadion: Kraj Morave

Gledalaca: 3.000

Sudija: Majo Vujović

Strelci: Luka (16), Ožegović (27), Marinković (29), Zec (49), Miljan Mutavdžić (57), Grbić (79pen)

BORAC: Bajić, Boranijašević, Jevtović, Gojković, Malsać, Krunić, Živković, Jovančić, Mutavdžić, Ožegović, Zec.

PARTIZAN: Živković Živko, Vulićević, Balažic, Ćirković, Petrović Nemanja, Marković, Lukić, Luka, Ninković, Marinković, Grbić.

(FOTO: MN Press)


tagovi

SuperligaSrbijaPredrag LukaPetar GrbićFK PartizanMiljan MutavdžićMario MaslaćBorac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara