""
""

Partizan: Povredio se i Leonardo! Možda će debitovati Miletić

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.08.16. | 13:44

„Svi da rade svoj posao“, upozorava Marko Nikolić pred gostovanje Javoru

Na jedno od najudaljenijih gostovanja u Superligi bez igrača koji najviše zarađuje u timu. Partizan put Ivanjice, gde će u sredu od 18.30 na stadionu Javora (TV Arenasport 1) tražiti prvu ovosezonsku pobedu, kreće lišen pomoći Leonarda da Silve Soze.

Usled više sile.

Izabrane vesti

Brazilski vezista ispao je iz stroja, jer se povredio na treningu i tako proširio spisak fudbalera na koje novi trener crno-belih Marko Nikolić ne može da računa.
Četvorica igrača su van konkurencije. Golman Nemanja Stevanović odranije ima problem sa leđima, štoper Sedrik Gogua se povredio u uvodnim minutima susreta sa Vojvodinom, vezista Marko Janković, ipak, nije teže povređen, ali će propustiti ovaj duel, dok se juče na bol u loži požalio Leonardo. Normalna stvar, nije prošao pripremni period, a prethodno osam meseci nije igrao takmičarski fudbal“, izvestio je Nikolić.

Upravo je dolazak Leonarda u Beograd i uticao na promenu raspoloženja u Partizanovoj svlačionici, pošto starosedeoci ne gledaju blagonaklono ka njegovim visokim primanjima, za koja sportski direktor Ivica Iliev uverava da ne iznose, iako se tako priča, 510.000 evra na godišnjem nivou.
„On je profesionalac, mora da bude kao i svaki drugi fudbaler. To je više pitanje za direktora, čini mi se da je već ponudio odgovor. Mene zanima da napravim atmosferu, pozitivnu energiju i hijerarhiju u ekipi. Oni koji sebe ne vide u takvoj projekciji i nisu spremni da daju maksimum, neće ni biti tu, njihovi statusi će se onda rešavati na drugom mestu u klub, ne u „Zemunelu“.

Isto važi i za ostatak tima, jer Leonardo sigurno nije ni jedini, a ni najveći problem Partizana, koji za osam sati takmičarskog fudbala ove sezone nikog nije pobedio i samo je dvaput uspeo da zatrese mrežu rivala.
„Što se tiče primedbi na račun napadača, svi bi trebalo da daju golove. Ne samo oni. Ne bih na centarforove stavljao teret, već golovi moraju da padaju i iz kontinuiranih akcija, posle prekida, na razne načine. Moraju da ih daju i bekovi, štoperi, igrači sredine terena. Svi bi trebalo da rade svoj posao“.

S obzirom da je pre pet dana preuzeo ekipu koju nije selektirao Marko Nikolić ne želi da donosi ishitrene odluke, iako je jasno da bi rado posegao za promenama. To mu omogućava i činjenica da prelazni rok još traje.
„Ovde sam tek nekoliko dana, prošla je samo jedna utakmica. Malo, da bih nekakvim mačem sekao glave. Ne može selekcijma tima da se pravi svaki čas i(li) ad hok. Odluke koje budemo doneli moraju da budu kvalitetne. Da bi bile kvalitetne potrebno je vreme“.

Na pitanje gde vidi mlade snage, ponikle u Partizanovoj školi, Dušana Vlahovića i Nikolu Milenkovića, uzvratio se:
„Njih dvojica su najmanji problem u ovom trenutku. Sa njima sam vrlo zadovoljan“.

Isto važi za još jednog igrača, koji bi sutra mogao da debituje za crno-bele baš na terenu gde se afirmisao. Reč je o Nemanji Miletiću, postoji mogućnost da na poziciji levog beka zameni Miroslava Bogosavaca.
Radom zaslužuje da dobije priliku u narednim utakmicama. Videćemo da li već sutra. Poseduje zanimljiv potencijal, sa više aspekata“.

Marko Nikolić se na kraju biranim rečima izjasnio i o Javoru, koji u prva tri kola ne zna za poraz (dva remija i pobeda).
Fascinantno je da klub sa fudbalske periferije ima takav kontinuitet kakav poseduju Ivanjičani. Uvek je lepo, istovremeno i teško igrati na njihovom terenu, jer je Javor kod kuće, najblaže rečeno, neprijatna ekipe. Igra specifičan fudbal. Javor je uvek Javor, bez obzira ko sedi na njegovoj klupi. Menjaju se treneri, ali taj klub ima svoj koncept i na tome mu čestitam. Mi, ipak, želimo pobedu i sa takvim ambicijama idemo na ovo gostovanje“, zaključio je šef struke crno-belih.

(Foto Star Sport)

 


tagovi

SrbijaNemanja MiletićMarko NikolićleonardoEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara