"Petar Grbić"
"Petar Grbić"

Partizan na Metalac sa dve izmene: Ne može Zvezda doveka da dobija

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.11.15. | 11:11

„Nemamo pravo na grešku, jer smo ih mnogo napravili ove jeseni“, oprezan je Petar Grbić uoči gostovanja crno-belih u Gornjem Milanovcu

Petar GrbićU Kragujevcu, u Čačku, u Lučanima. Nikad u Gornjem Milanovcu. Danas će i to da se promeni, pošto će fudbaleri Partizana prvi put u istoriji u gradu pod Rudnikom odigrati takmičarsku utakmicu. Rival im je Metalac (16 časova, TV Arenasport 3) koga su na premijeri prvenstva ubedljivo savladali u Humskoj 1 (4:0), ali od tad su se okolnosti drastično promenile.

Crno-beli su trenutno u zaostatku čak 19 koraka za Crvenom zvezdom i zato im pobeda nad povratnikom u Superligu dođe kao zapovest.
Metalac je dobra ekipa, međutim, ovaj put mi moramo da budemo pravi. Više nemamo pravo na grešku, napravili smo ih mnogo ove jeseni u prvenstvu. Pobeda u Kupu nad Sinđelićem nam je značila na planu samopouzdanja i verujem da će na dobrom terenu i lepom ambijentu u Gornjem Milanovcu početi naša serija pobeda u borbi za bodove“, širi optimizam Petar Grbić.

Izabrane vesti

Kvote Kladionice MOZZART za ovaj meč pogledajte OVDE, a na utakmicu u Gornjem Milanovcu se kladiti i po većoj kvoti od redovne u ponudi Trostruki superpar.

Na golu aktuelnog šampiona danas će u prvenstvenim utammicama debitovati Filip Kljajić, kome je trener Ljubinko Drulović ukazao poverenje najpra na Kup susretu protiv Sinđelića, a izvesno je da će i ovoga puta na klupu preseliti dosad standardnu „jedinicu“ Živka Živkovića. Najveća dilema pred šefom struke Beograđana je hoće li moći određenu minutažu da ukaže dve sedmice odsutnima Marku Jevtoviću i Darku Brašancu, mada je realnije da njih dvojica ne budu starteri, već da se na terenu pojave tek u drugom poluvremenu. S druge strane, Ivan Šaponjić se golovima preporučio za mesto prvog napadača, pa ne bi bilo iznenađenje ako zaigra pre Valerija Božinova.
Pobeda u Kupu nam je značila, naročito na planu samopouzdnaja. Zato sad protiv Metalaca želimo da se pokažemo u pravom svetlu i, što se tiče Superlige, vratimo na pobednički put u Ligi. Dosta bi nam značila tri boda u smislu što kvalitetnije i lagodnije pripreme pred gostovanje Atletik Bilbau u Ligi Evrope“, dodao je Grbić.

Krilni vezista se pod komandom Ljubinka Drulovića u pravom smislu reči vratio na teren, često je od koristi Partizanu, ali ni njegov gol protiv Mladosti u minuloj rundi nije pomogao favoritu da pobedi (2:2).
Džaba moj gol u Lučanima kad nema pobede za Partizan. U ovom trenutku baš zaostajemo za lideorm, ali u Partizanu je pritisak pred svaku utakmicu isti, jer svaka mora da se dobije. Da je, kao, lakše pripremati se zbog tog zaostatka značilo bi da smo se predali. A nismo. Znamo da Crvena zvezda ne može doveka da dobija. Mi naše utakmice moramo da pobeđujemo, a da budemo spremni da uhvatimo kiks komšija“, dodao je Petar Grbić.

Partizan bi Metalcu trebalo da suprotstavi sledeći sastav: Kljajić - Vulićević, Balažic, Fabrisio, Subić - Petrović, Lukić - Grbić, Babović, Oumaru - Šaponjić.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: MN Press)


tagovi

SuperligaSrbijaPetar GrbićFK PartizanMetalacIvan ŠaponjićFilip Kljajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara