Crno-beli očekuju tri boda
Crno-beli očekuju tri boda

Partizan sa dva špica od prvog minuta?

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.08.18. | 10:49

Zicer za crno-bele protiv Mladosti (19,00, TV Arenasport 1)

Zicer. Nema preciznije reči da opiše očekivanja Partizanove publike u susretu sa Mladosti iz Lučana, u okviru trećeg prvenstvenog kola. Bez obzira na nezdovoljstvo načinom igre doskorašnjeg trenera Miroslava Đukića, nadaju se Grobari da večeras (19.00, TV Arenasport 1) neće morati da drhte. Pogotovo što je u međuvremenu promenjen trener, a i što im u goste dolazi rival koji ih nikad nije savladao u Humskoj.

Iz 11 pokušaja na stadionu poviše Autokomande crno-beli imaju stoprocentan učinak sa ekipom iz Dragačeva. I ne samo to, toliko su ubedljivi da su rivalu dozvolili da postigne samo dva gola (u septembru 2001. i oktobru 2016), usput mu dali 33, čak devet puta ga ispraćali sa “nulom” i sve to navodi da osvajač Kupa Srbije ne bi smeo da ima problema, iako su oni bili uočljivi i u revanšu sa litvanskim Trakaijem.
Igramo sporo. To bi trebalo da se promeni”, locirao je problem Zoran Mirković, novi šef strukle, koji će zbog administativnih prpreka večerašnjim meč posmatrati iz lože, a na klupi će sediti jedan od njegovih pomoćnika Žarko Lazetić.

Izabrane vesti

Očekuje se da crno-beli imaju drugačiju energiju sa tribiina, ali će I dlaje zavisiti od njih samih na terenu, gde bi konačno mogli da se upare Rikardo Gomeš i Ognjen Ožegović. U dosadašnjem toku sezone, samo jednom na šest utakmica desilo se da njih dvojica, kao klasični napadači počnu meč. Prošle sedmice u Surdulici. A obzirom da je Nemanja Nikolić dugo pauzira, a da Đorđe Ivanović ipak nije centarfor sve se glasnije pominjala minulih dana varijanta da novajlija iz Nasionala i bivši centarfor Čukaričkog budu glavna pretnja Mladosti.

Duel Ognjena Ožegovića i Ivana Miloševića iz Mladosti

Moguće su promene i u odbrani, možda među stativama (Filip Kljajić pre sedam dana menjao Vladimira Stojkovića) eventualno na desnom beku (da se vrati Miroslav Vulićević, a predahne Gabrijel Enake), dok bi vezni red trebalo da bude skoro isti kao u Viljnusu, sa  Markom Jankovićem i Nebojšom Kosovićem kao protagonistima kreiranja akcija.
Očekivanja su da budemo na nivou Partizana. Posle evropske utkamice, najvažnije je da se odmorimo od puta i spremni dočekamo meč. Specifična je situacija, a ja ću sa saradnicima iz stručnog štaba učiniti sve što mogu da ekipa bude na terenu motivisana i ambiciozna, da ostvari još jednu pobedu i nastavi trku za titulu“, predočio je Žarko Lazetić, večeras glavnokomandujući Parnog valjka.

Partizan je favorit u pogledu konačnog ishoda, mada je pitanje je da li navijači od ekipe mogu da očekuju goleadu. U početna dva kola viđen je po jedan gol (0:1 sa Radnikom i 1:0 protiv Dinama), a i Mladost igra neefkasno na početku nove sezone, o čemu svedoči novosadski remi sa Vojvodinom (1:1) i tesna pobeda nad Radnikom (1:0). Plus su se Lučanci dobro držali u surduličkom finalu Kupa Srbije pre tri meseca (1:2).
Svesni smo kakvom suparniku idemo na noge. Uprkos činjenici da se u poslednje vreme neretko kritikuje igra Partizana, da se suočava čak i sa negodovanjem njihovih navijača. Ostao bih dosledan decenijskoj fudbalskoj frazi - Partizan je Partizan. Uveren sam da će gostovanje u Humskoj biti težak i zahtevan izazov. Utakmica će biti sadržajna od finala Kupa, verujem da će se voditi rovovska borba i nadam se da će i rezultatski biti neizvesna”, napomenuo je Aleksandar Pejović, centralni vezni u sastavu Nenada Milovanovića.

Projektovani sasatvi:

PARTIZAN – MLADOST LUČANI (19.00, TV Arenasport 1)

Beograd
Stadion u Humskoj
Sudija: Dragan Čolović

PARTIZAN: Stojković (Kljajić) – Vulićević, N. R. Miletić, Valijente, N. G. Miletić – Zdjelar – Janković, Kosović, Pantić – Ožegović, Rikardo. Trener: Žarko Lazetić.

MLADOST: Rosić – Andrić, Milošević, Šatara, Pešić – Pavlović, Pejović, Tumbasević, Radivojević – Dimić, L. Jovanović. Trener: Nenad Milovanović.

SRBIJA 1 - 3. kolo

Petak
Čukarički - Mačva 1:0 (0:0)
/Kopitović 63/

Subota
Voždovac - Crvena zvezda 1:2 (0:2)
/Duronjić 56 - Simić 2, Stojiljković 25/

Napredak - Bačka 1:1 (1:1)
/Ndiaje 69 - Gavrić 29/

Radnik - Zemun 2:1 (2:0)
/Ristović 24, Kjereme 27 - Cvetković 65/

Nedelja
19.00: (1,18) Partizan (6,50) Mladost Lučani (13,0)
20.00: (1,22) Radnički Niš (5,50) Dinamo Vranje (13,0)
20.00: (1,40) Vojvodina (4,20) Rad (7,75)

Ponedeljak
18.00: (1,50) Spartak (3,90) Proleter (6,25)

*** kvote su podložne promenama

FOTO: Star sport


tagovi

Rikardo GomešOgnjen Ožegović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara