""
""

Partizan sa zarađenih 4 miliona evra kreće u kupovinu: Luka i Eliomar prvi pikovi

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.01.13. | 09:52

Prodajama Nemanje Tomića, Stefana Šćepovića i Sretena Sretenovića, kao i novcem koji im je uplatila UEFA , crno-beli mogu da zapuše finansijske rupe i dovedu željena pojačanja. Tumbaković najavio pohod u kupovinu. Eduardo se vraća, štoper iz Albanije ne dolazi

 

Izabrane vesti

Partizan je prodao šta je hteo, a sada će kupovati! U Humskoj se lakše diše posle realizovanih transfera Nemanje Tomića u Genčlerbirligi, kao i Stefana Šćepovića i Sretena Sretenovića u južnokorejski Busan.

Partizan je Tomića prodao za 900.000 evra, iako se spekulisalo da reprezentativac Srbije vredi bar više od miliona evra. Ali, zato su korejci za Šćepovića platili miliona evra, a za Sretenovića 300.000 evra. Kada se na to sve doda 1,8 miliona evra koje je Partizan dobio pre par dana od UEFA na ime bonusa za plasman u Ligu Evrope, jasno je da kasa Partizana za prethodnih nekoliko dana ozbiljno popunjena za lepu sumu od četiri miliona evra.

Očekuje se da Partizan uskoro zavši i posao oko prodaje Meda Kamare , za koga se interesuje turski Mersin. Partizan bi na tamnoputom vezisti mogao da zaradi oko 300.000 evra budući da mu ugovor ističe u junu.

Milionski priliv sredstava u Humsku znači i lakši prelazni rok, kao i isplatu dugovanja prvotimcima i zaposlenima. Sportski ditrektor Ljubiša Tumbaković sada može da se pozabavi dovođenjem novih igrača u tabor šampiona.
“Sad krećemo u kupovinu, ali neće biti puno potpisa. Dobor ćermo protresti tržište i videti šta ima da se probere. Igrači koji su nas impresionirali u dosadašnjem delu sezone su Eliomar Silva iz Javora i Predrag Luka iz Rada. Ali, sigurno je da nećemo plaćati basnoslovna obeštećenja i plaćati fudbalere iznad njihove vrednosti”, rekao je Tumbaković za Sport.

Ono što je izvesno je da se u Humsku vraća brazilski napadač Eduardo Pašeko koji nije uspeo da pronađe angažman u domovini i od 14. januara će biti na raspolaganju stručnom štabu. Takođe, nema ništa od dolaska štopera Predraga Počuče iz albanske Bese, jer pomenuti defanzivac nije ni bio želja crno-belih. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Eliomar SilvaJavorLjubiša TumbakovićNemanja TomićFK PartizanPredrag LukaRadSrbijaSreten SretenovićStefan ŠćepovićSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara