""
""

Partizan se rešio Eduarda, kreće potera za štoperom i Tijagom

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.01.13. | 10:17

Crno-beli danas počeli pripreme, Brazilac se ne vraća, izvesno je da odlaze Ivanov i Kamara, štoper iz Portugalije Tomašević će biti registrovan, ali prva želja su Šuler ili Bodurov

 

Izabrane vesti

Parni valjak je upalio motore i očekuje ga mesec i po dana priprema kako bi što spremniji dočekali nastavak sezone i krenuli u dobranu titule. I  izvesno je da će to uraditi u promenjenom sastavu u odnosu na jesenji deo sezone.

Poslednji u nizu igrača koje više nećemo gledati u crno-belom dresu je brazilski  napadač Eduardo Pašeko. On se neće ni vraćati iz Brazila gde je dogovorio povratak u Sao Kaetano, kojem ga je Partizan pre godinu i po dana platio 1,2 miliona evra. Klub su već napustili Tomić i Stefan Šćepović, kao i Sretenović koji nije bio neka bitna karika. Očekuje se da opremu razduže i Medo Kamara koji je u pregovorima sa turskim Mersinom, kao i kamandant odbrane Ivan Ivanov. Iako je Bugarin istakao želju da ostane u Humskoj, gotovo je izvesno da će Partizan unovčiti njegove dobre jesenje partije.

Postavlja se pitanje ko će doći da zameni prodtae igrače. Glavna briga direktora Tumbakovića i trenera Vermezovića je jačanje odbrambenog bedema. U tu svrhu su odlučili da registruju crnogorskog štopera Žarka Tomaševića, koji je prethodnih par meseci trenirao sa crno-belima, ali nije imao pravo da igra. Mladi Crnogorac je stigao jesenas iz portugalskog Nasionala. Ali, čini se da on neće biti taj sa kojim će Ostojić igrati u paru. Pominju se dolasci Slovenca Marka Šulera iz Legije i Bugarina Nikolaja Bodurova iz Liteksa koji su i letos bili na radaru Partizana i vrlo je verovatno da će neko od njih zameniti Ivanova.

Što se tiče pojačanja u veznom redu (zamene za Tomića), Partizan je zbog visoke cene odustao od Eliomara Silve iz Javora, teško će i do Predraga Luke iz Rada koji ima ponude iz inostranstva i zatio su se okrenuli Slobodinom brazilskom ofanzivnom vezisti Tijagu Galvao, otkriva Sportski Žurnal. Ovaj Brazilac je odigrao odličnu polusezonu i pokazao se kao jedan od najboljih stranaca u ligi. Kontakti su već upostavljeni, ali poznato je da ljudi iz Slobode umeju da budu teški pregovarači, pa ostaje da se vidi šta će biti. Sa pet golova i četiri asistencije za polusezonu, Tijago je pokazao da je material za Partizan, a može da igra na svim ofanzivnim pozicijama u timu.

Prelazni rok je danas i zvanično počeo, Partizan je zaradio ozbiljan novac u prethodnih mesec dana i sada je vreme da krene u kupovinu “neophodnih sirovina” poput štopera i veziste.

Izvesno je i da klub napušta nikada dokazani talenat Darko Brašanac koji će put Švajcarske, možda u Sion.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Eduardo PašekoIvan IvanovMarko Šulernikolaj bodurovFK Partizansloboda užiceSrbijaSuperligaTijago Galvao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara