""
""

Partizan vodio do 80. minuta, a onda primio dva komada i - izgubio!

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.07.13. | 14:56

Austrijanci slavili rezultatom 2:1 i osvojili treće mesto na Dejna kupu

Partizan je izgubio i drugi meč na Dejna kupu u Varšavi! U borbi za treće mesto crno-beli su poraženi od Austrije iz Beča rezultatom 1:2, i to primivši dva gola u poslednjih deset minuta! Šćepović je u 64. doveo srpskog prvaka u vođstvo, ali su Austrijanci pogocima u 80. i 90. minutu uspeli da preokrenu meč u svoju korist i dokopaju se trećeg mesta na turniru.  

Trener crno-belih Vuk Rašović uradio je što je i najavio, potpuno izmešao sastav u odnosu na jučerašnji, tako su šansu dobili neki igrači koji do sada nisu bili u prvom planu. 

Izabrane vesti

U prvom delu nije bilo mnogo toga što bi zavredelo pažnju. Igralo se dosta rastrzano, sa mnogo grešaka, pre svega u dodavanjima, pa ni jedan ni drugi tim nisu uspevali da razviju igru.

Šćepović i Malbašić bili su najagilniji u prvih 45 minuta. Obojica su u svakom trenutku bili opasni po gol Austrijanaca, najviše su i pokušavali, šutirali ka golu, ali prave, izrazite šanse nije bilo.

Tek u nastavku meča srpski šampion je malo dodao gas i to se odmah osetilo. Možda su tome doprinele i izmene koje je Rašović napravio. U igru su ušli Ninković, Živković, Kojić, Pantić... Crno-beli su zaigrali dosta brže i čini se, lakše dolazili do prilika da ugroze gol Lindnera.

Pre svega, vezni red je mnogo bolje funkcionisao, lopta se kretala brže i sigurnije, što je urodilo plodom u 64. minutu, kada je Šćepović nakon akcije sa Mitrovićem pogodio mrežu austrijskog tima - 1:0. 

Partizan je nastavio u dobrom ritmu posle gola, pristisnuo je Bečlije i naterao ih da se panično brane, međutim, do još neke dobre šanse nije se moglo.

Onda je usledio period dominacije Austrije i potpuni preokret koji po igri zaista nikako nije mogao da se predvidi. Prvo je u 80. minutu dosuđen penal za Ljubičaste (čini se prestrogo), koji je Grunvald pretvorio u izjednačenje, da bi u poslednjem minutu crno-beli bili kažnjeni za promašaj Andrije Živkovića samo nekoliko trenutaka ranije. 

Tačnije, nije bio u pitanju promašaj, već greška mladog fudbalera Partizana, koji je umesto da šutira iz dobre pozicije, odlučio da proigra Kojića i - prokockao priliku. 

Austrija do pobede i trećeg mesta dolazi posle kornera. Hosiner je iskoristio smušenost odbrane i loptu koja je igrala na metar od gola ćušnuo u mrežu za konačnih 1:2.

Da podsetimo, Partizan je u subotu u polufinalu Dejna kupa izgubio od Legije reziltatom 1:2, dok je Austrija poražena od brazilskog Fluminensea. 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
PARTIZAN - AUSTRIJA BEČ 1:2 (0:0)

Strelci: Šćepović 64 - Grunvald 80, Hosiner 90.
Stadion: Pepsi arena.
Gledalaca: 2.000.
Sudija: Pavel Raškovski. 

PARTIZAN: Ž. Živković (Petrović), M. Živković, Ivković, Stanković (Ostojić), Nem. Petrović,
Brašanac, Malbašić (A. Živković), Gulan (Pantić), Babić, Šćepović (od 67. Ninković), Mitrović (od 67. Kojić).

AUSTRIJA BEČ: Lindner, Grunvald, Orlečer, Ramsebner, Hosnier,
Murg, Spiridonović (od 60. Vimer), Holand, Dilaver (od 63. Koh), Rojer, Satner.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

(foto: partiza.rs)


tagovi

dejna kupFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara