""
""

Partizanovci neće videti Freda i Deka, ali hoće Dosu Žuniora

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.07.13. | 19:10

Crno-beli sutra putuju za Varšavu, u subotu ih u prvoj utakmici „Dejna kupa“ čeka domaća Legija sa nesuđenim pojačanjem Crvene zvezde, dok je umesto prvih zvezda Fluminense poslao u Poljsku mladi tim

Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta u Sloveniji

 

Izabrane vesti

Fudbaleri Partizana privode kraju boravak u Sloveniji. Crno-beli sutra napuštaju Pohorje i odlaze autobusom za Ljubljanu, odakle čarter letom nastavljaju ka Varšavi, gde će u subotu i nedelju učestvovati na „Dejna kupu“.

Trener Vuk Rašović će do kraja večeri skratiti spisak igrača koje vodi u glavni grad Poljske na verovatno 22 imena, mada do poslednjeg mogućnost da se proširi broj kandidata za proveru u još dve utakmice. Osim srpskog prvaka, na „Dejna kupu“ učestvuju domaćin Legija, Austrija i Fluminense.

U prvom polufinalu sastaju se Bečlije i  Brazilci (subota, 15 časova), dok ekipa iz Humske od 18 sati igra protiv Legije, čiji dres od 2006. uspešno nosi nekadašnji prvotimac Partizana Miroslav Radović. Ono što je posebno zanimljivo je činjenica da je pre dva dana ugovor sa „legionarima“ potpisao i Dosa Žunior. Reč je o nesuđenom pojačanju Crvene zvezde i štoperu reprezentacije Kipra, dobro poznatom svima na Topčiderskom brdu, pošto je prošle godine nosio dres AEL-a i dva meča trećeg kola kvalifikacja za Ligu šampiona eliminisao baš Partizan (1:0, 1:0).

Organizator je saopštio da će pred početak utakmice zajedno sa igračima obe ekipe na teren izađi i Aleksandar Vuković, nekadašnji vezista Partizana (1998-2000) i Legije (2001-2004, 2005-2008), kome domaćini spremaju specijalne poklone u znak zahvalnosti za sve što je učinio za klub tokom dva mandata.

Što se tiče drugog polufinalnog para, bilo je najava da bi Fluminense u Poljsku mogo da doputuje u najjačem sastavu, sa Fredom i Dekom, ali pošto u nedelju igra prvenstveni meč sa Botafogom, odlučio je da na turnir pošalje mladi tim (fudbaleri rođeni 1992, 1993. i 1994. godine), tako da Saša Ilić i društvo neće imati priliku da vide zvezde kluba iz Rio de Žaneira.

Partizan se iz Poljske vraća u ponedeljak, a sve troškove puta i smeštaja u Varšavi pokriva organizator turnira.

 

Sve vesti sa priprema Partizana i Crvene zvezde možete pratiti u našem specijalu.

 

(FOTO: partizan.rs)


tagovi

međunarodni fudbalFK Partizanpripreme 2013SrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara