"Grbić, Živković, Božinov i Babović"
"Grbić, Živković, Božinov i Babović"

Partizanovi penali: Šta se dešava? (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 19.10.15. | 11:46

Crno-beli nisu realizovali četiri poslednja jedanaesterca u Humskoj 1 iako su promenili isto toliko izvođača

Grbić, Živković, Božinov i BabovićNa severu sviće, na jugu se smrkava. Kao da je neko za 90 stepeni zarotirao stadion u Humskoj ulici, čim igrači Partizana ne mogu da pogode ni ono što se u fudbalu zove „više od zicera“. U korist crno-belih je u dosadašnjem toku sezone na njihovom terenu dosuđeno pet jedanaesteraca, ali je iskorišćen tek - jedan!?

I to prvi, koji je u drugom kola Superlige realizovao Valeri Božinov. Od meča protiv Jagodine su prošla skoro tri meseca, a zvanični šampion kao da nema prednost kad sudija pokaže na belu tačku.

Izabrane vesti

Od tog 25. jula do danas penale nisu uspela da iskoriste četvorica različitih izvođača: bugarski napadač protiv Steaue (stativa), Petar Grbić i Stefan Babović u duelu sa Čukaričkim (iznad prečke), naposletku ni Andrija Živković u susretu sa Javorom (odbranio mu golman Vladan Đogatović). Sve ispod južne tribine na kojoj su Grobari, dok je jedini precizan hitac ispalio Božinov, ali gledajući u severnu tribinu, na kojoj u tom trenutku nije bilo gledalaca.
„Kad sledeći put sudija pokaže na belu tačku na južnoj strani stadiona, nećemo mi ni da pucamo, pustićemo protivnika da sam izvede penal“, smeje se i na svoj račun Petar Grbić, vezista Partizana, koji je jedini pucao desnom nogom, dok su njegove kolege šutirale levom, ali ni to nije donelo željeni efekat. „Ovo što se nama dešava stvarno je neobjašnjivo. Valeri je dao gol na 'severu', ali mi nikako da pogodimo na 'jugu'. Ne znam zbog čega“.

Kad je sudija Srđan Obradović u 63. minutu susreta sa Javorom, posle prekršaja Marka Gajića upravo nad Petrom Grbićem, pokazao na belu tačku, loptu je zgrabio Valeri Božinov, međutim, ubrzo je sa klupe stigao signal u vidu odluke Ljubinka Drulovića da izvođač najstrože kazne bude Andrija Živković.
Kod nas u svlačionici postoji hijerarhija ko i kad izvodi penale. Babović, ja, Božinov i tako dalje... U Stefanovom odsustvu, Valeri me je pitao da li može pre mene da puca i dozvolio sam mu. Trener je, ipak, odlučio da ja šutiram i hvala mu na tome, međutim, promašio sam“, sleže ramenima Andrija Živković, kome je publika oprostila neiskorišćenu šansu da svoj tim dovede u vođstvo od 3:1. „Dosta mi znači podrška sa tribina, skandiranje mog nadimka. Nije mi bilo lako posle promašaja, ali su nas navijači kao i nebrojeno puta dosad podigli i omogućili da kvalitetno privedemo posao kraju“.

Osim pomenutih pet, za Partizan je ove sezone dosuđen još jedan penal, ali u gostima. Iskoristio ga je upravo prvi izvođač Stefan Babović i tako doneo crno-belima pobedu nad Voždovcem. Ilustracije radi, protiv crno-belih arbitri su bili neumoljivi u dve situacije, protiv Novog Pazara (strelac Predrag Pavlović) i Spartaka (Vladimir Torbica)

Poređenja radi, prošle godine za čitavu jesenju sezonu u korist Partizana dosuđena su tek dva jedanaesterca, Petar Škuletić je oba puta bio precizan, protiv Donjeg Srema i kragujevačkog Radničkog. I to u vrlo bitnuim trenucima utakmica, jer su njegovi pogoci donosili favoritu prednost od 1:0.

Sad crno-beli ne mogu da pogode ni kad vode, ni kad gube. Eto nove teme za razmišljanje Miroljuba Puškiča, psihologa u stručnom štabu Partizana...

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: MN Press, Star sport)


tagovi

Valeri BožinovSuperligaStefan BabovićSrbijaPetar GrbićpenalipenalFK PartizanAndrija Živković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara