"crno-bela tragedija"
"crno-bela tragedija"

Partizanovo samoubistvo sa predumišljajem! Bobadilja u 89. minutu zamrzao Humsku (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.12.15. | 22:59

Kukavička taktika Ljubinka Drulovića skupo koštala crno-bele

crno-bela tragedijaEvropski fudbal ipak se neće igrati u Humskoj na proleće! Partizan je uspeo u gotovo nemogućoj misiji - izgubio je sa 3:1 od Augzburga u poslednjem kolu Lige Evrope, iako je do 45. minuta imao gol prednosti. Upravo taj rezultat Nemcima je garantovao prolaz dalje, a nadaleko poznati pobednički mentalitet napravio je razliku. Više je, naime, razloga za ovaj brodolom, ali pre svih to je taktika Ljubinka Drulovića, koji je izgleda više brinuo kako da potroši vreme i umrtvi igru nego da napadne rivala koji je morao da se otvori.

I otvorio se što je za posledicu imalo nekoliko šansi Partizana da dotuče protivnika. Bilo bi ih sigurno i više da je šef struke u glave igrača usadio ideju da makar pokušaju. Umesto toga oni su se kao na streljanju rasporedili ispred kaznenog prostora Živka Živkovića i čekali da ih pogodi hitac koji će im ohladiti na trenutke svejedno beživotna tela.

Izabrane vesti

A bilo je hladno ove večeri na stadionu u Humskoj. Kako su se tek srca navijača Partizana zaledila u 89. minutu kada je Raul Bobadilja, pošto se Ivan Bandalovski prethodno okliznuo, paragvajski napadač previše lako pobegao Nemanji Petroviću, nešto slično ranijem begu Paula Verhega za drugi gol nemačkog tima, i postavio konačan rezultat. 

Gol Bodadilje stigao je kazna za detalj iz ranijeg naleta Partizana. Tako lako mogla je utakmica da ode u suprotnom smeru. Ali Darko Brašanac je razmišljao fudbalski. Ili možda bolje reći naivno. Izašao je sam pred golmana Augzburga, jedan štoper gostujućeg tima uporno ga je vukao za ruku, ali umesto da padne i iznudi siguran crveni karton za rivala Brašanac je ostao na nogama i u tom duelu izgubio snage za precizan udarac. Lopta visoko preko gola kao još jedan dokaz da srpskim timovima za Evropu nedostaje i doza lukavstva.

Iako se ovaj put činilo da će sve proći kao po loju. Poveli su crno-beli  preko Abubakara Oumarua već u 11. minutu. Odličan pas Marka Jevtovića kroz sredinu terena najavio je erupciju oduševljanje na tribinama.

Statistički je, međutim, bilo prosto nerealno da se Drulovićeva taktika preskakanja terena pretvori u trijumf. Jednom je prošlo. Ništa više od toga. Nikakve reakcije sa klupe. Ni kad je postalo jasno da Augzburg ide ka cilju. U pojedinicim trenucima delovalo je maltene kao da Partizan samo želi da ubije utakmicu svestan da ne mora da pobedi. Tek u samom finišu, kada je voda počela da ulazi u uši pri zaostatku 1:2, živnuli su crno-beli. Pogodio je Nikola Ninković prečku u 72. minutu, a onda je Andrija Živković gađao u spoljni deo mreže, a pola stadiona mislilo je da je gol.

Mogao je istina i Augbzburg ranije do tog prelomnog gola. Rezervista Kaibi bio je oči u oču sa Živkom Živkovićem, ali je golman Partizana nogom skinuo zicer i umalo izrastao u junaka utakmice. Umesto te privilegije, njegov prezimenjak Andrija Živković dobio je neugodnu obavezu da se bori sa epitetom junaka meča. U 79. minutu zaradio je drugi žuti karton i saigrače ostavio brojčano inferiorne na terenu. 

Gol koji je Partizan primio u završnici prvog poluvremena spada u kategoriju, blago rečeno, neinteligentnih. Ne samo da je prekid bio loše branjen pa je rezervista Jeon Ho Hong lako pogodio glavom na prvoj stativi, već je i posledica preteranog, a možda čak i bespotrebnog starta Živkovića i Bandalovskog. Ovaj događaj uneo je, video se to odmah, dodatnu nervozu među crno-bele koji su do tog momenta kontrolisali meč i manje-više rutinski čuvali vođstvo.Ali kukavička taktika došla je glave crno-belima već na startu drugog poluvremena. Kapiten gostiju Paul Verheg je iskoristio nonšalantnost Nikole Ninkovića u odbrani i bukvalno se ušetao u gol prvaka Srbije.


PARTIZAN - AUGZBURG 1:3 (1:1)
/Oumaru 11 - Hong 45+2, Verheg 50, Bobadilja 89/

Stadion Partizana
Gledalaca: 20.000
Sudija: Paolo Taljavento (Italija)
Strelci: Oumaru (11), Hong (45), Verheg (51)
Crveni karton: Andrija Živković (Partizan)

PARTIZAN (4-3-2-1): Ž. Živković - Bandalovski, Ćirković, Fabrisio, Subić (od 64' Petrović) - Brašanac, Babović, Jevtović - Živković, Ninković (od 84' Ninković) - Oumaru.

AUGZBURG (4-4-2): Hic - Verheg, Janker, Kalsen Braker (Hong od 40'), Stafilidis - Bajer, Trohovski, Ho (Kaibi od 60'), Dong Von - Bobadilja, Matavž.

Piše: Marko Protić;
Foto: Star Sport

 


tagovi

SrbijaRaul BobadiljaFK PartizanNemanja PetrovićLiga EvropeIvan BandalovskiAndrija ŽivkovićAleksandar SubićAbubakar Oumaru

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara