""
""

Pavlović se vratio i spasio Partizan poraza u Sremskoj Mitrovici, Miljenović promašio šut za pobedu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.05.15. | 19:56

Bivši NBA as vezao osam poena u finišu regularnog dela i doneo produžetak Partizanu, Jokić sa 33 poena najefikasniji igrač na utakmici

Hodao je Partizan po ivici poraza, delovalo je kao da će doživeti neuspeh na gostovanju Mega Leksu, ali se Saša Pavlović u Sremskoj Mitrovici vratio na parket u velikom stilu i spasio crno-bele poraza koji je bio na vidiku.

Izabrane vesti

Ekipa Partizana na kraju je posle produžetka slavila sa 96:95 (16:19, 18:23, 27:24, 24:19, 11:10) i nastavili da diše za vrat za vodećoj Crvenoj zvezdi. Košarkašima Partizana ovo je bila osma pobeda, dok je Mega Leks upisao peti poraz u nacionalnom šampionatu.

Da nije bilo Pavlovića, a u produžetku i Milana Mačvana, crno-beli bi sigurno doživeli prvi poraz u duelima sa Mega Leksom, a do sada ih je bilo 16 računajući sva takmičenja.

Pavloviću, najiskusnijem igraču Partizana, ovo je bila prva utakmica od sredine aprila i povrede protiv Crvene zvezde u polufinalu plej-ofa Jadranske lige. Bivši NBA as utakmicu je završio sa 23 poena, a Mačvan je postigao jedan manje.

Tandem Mega Leksa Nikola Jokić – Nenad Miljenović mučio je odbranu Partizana tokom cele utakmice. Nikako crno-beli nisu uspevali da pronađu rešenje kako da zaustave pik end rol, pa ni šut sa distance dva mlada asa.

Jokić je postigao 33 poena i uhvatio 12 lopti, a Miljenović je dodao 19 poena i sedam asistencija, ali je i promašio šut za pobedu na kraju produžetka.

Tokom najvećeg dela meča Partizan je bio u kontraritmu, nije igrao kako se to očekuje od šampiona Srbije, a to je domaćin itekako znao da iskoristi.

Činilo se da su kola potpuno krenulo nizbro kada je dva minuta pre kraja Mega povela sa 10 poena razlike i napravila veliki korak ka trijumfu.

Ipak, tada je na scenu stupio Pavlović koji je u samoj završnici regularnog dela vezao osam poena, vratio crno-bele u život i poslao ih u produžetak.

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaSaša PavlovićFK PartizanNikola JokićNenad MiljenovićMilan MačvanKLSEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara