"Radost fudbalera Fjorentine"
"Radost fudbalera Fjorentine"

Pazi, opasnost iz vazduha: U Firenci se igra Atletikov fudbal! Evropski... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.05.15. | 20:59

Fjorentina laganom pobedom nad Parmom (3:0) izbila na peto mesto i dva kola pre kraja Serije A ima odlične šanse za izlazak na međunarodnu scenu

Radost fudbalera FjorentineSamo četiri dana posle eliminacije iz polufinala Lige Evrope, Fjorentina je najavila da bi od jeseni ponovo mogla da igra u istom takmičenju. Ljubičasti su u pretposlednjem meču 36. kola Serije A savladali Parmu (3:0) i vratili se na peto mesto na tabeli, koje im garantuje da će se i naredne sezone u Firenci gledati međunarodni fudbal.

Ekipa Vinčenca Montele nije imala problema sa optisanim gostima, već posle pola sata rešila je pitanje pobednika i prvi put u prvenstvu na izmaku vezala tri pobede. Ovom je preskočila Đenovu (koja nije ni dobila licencu UEFA) i udaljila se na četiri boda razlike u odnosu na Sampdoriju i čini se bezbrižnih šest od Intera.

Izabrane vesti

Tek prvi trijumf nad Parmom u poslednja četiri okršaja ekipa sa Artemio Frankija kreirala je primenjujući najjače oružje Atletiko Madrida. Ako su Jorgandžije kraljevi prekida, onda je Fjorentina njihov sledbenik, prva dva gola postigla je upravo na taj način. Najpre je Mohamed Salah izveo slobodan udarac, a Gonzalo Rodrigez iskoristio zbunjenost gostujućih fudbalera da se sedmim golom u sezoni poravna sa Kumom Babakarom na čelu klupske liste strelaca ove sezone (0:0).


A već na isteku pola sata, posle kornera Matijasa Fernandeza stari lisac Alberto Đilardino ušunjao se u peterac i glavom prevario Mirantea.

Pokušavala je Parma preko Gezala i Paladina, ali ni do počasnog pogotka nije mogla. Za utehu joj ostaje podatak da je od svih ekipa Serije A koristila najviše igrača u ovom prvenstvu (čak 36). Mada, nijedan ne igra ni približno kao Mohamed Salah, koji je devetim golom otkako je stigao na pozajmicu iz Čelsija zapečatio trijumf Fjorentine.

Serija A - 36. kolo:

Subota:

Inter - Juventus 1:2 (1:1)
/Ikardi 9 - Markizio 42pen, Morata 83/

Sampdorija - Lacio 0:1 (0:0)
/Đentileti 54/

Nedelja:

Sasuolo - Milan 3:2 (2:1)
/Berardi 13, 31, 78 - Bonaventura 33, Aleks 51/

Torino - Kjevo 2:0 (0:0)
/Maksi Lopez 51, 69/

Verona - Empoli 2:1 (1:1)
/Moras 24, Sala 67 - Saponara 6/

Atalanta - Đenova 1:4 (1:2)
/Pinilja 18 penal - Pavoleti 30, Bertolaći 57, Falke 61, 73/

Kaljari - Palermo 0:1 (0:1)
/Vaskez 9/

Roma – Udineze 2:1 (1:1)
/Najngolan 45, Torosidis 65 – Perica 19/

Ponedeljak:

Fjorentina – Parma 3:0 (2:0)
/Rodrigez 13, Đilardino 30, Salah 56/

21.00: Napoli - Čezena

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija AParmaMohamed SalahMatijas FernandezItalijaGonzalo RodrigezFjorentinaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara