""
""

Pejseri pobedili lošu tradiciju i Nikse i plasirali se u finale!

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.05.13. | 08:10

Ekipa Indijane tokom cele sezone radila je na jakoj odbrani, koja je počela da se isplaćuje onda kada je to možda i najpotrebnije

Verovatno jedan od najzanimljivijih okršaja NBA plej-ofa je završen. Ne možda toliko zanimljiv po imenima koja se na terenu nalaze, već po činjenici da su oba tima na ne svoj, poseban način, imala priliku da ispišu posebne stranice klupske istorije. Ipak, na kraju je samo jedan pobednik, a to su Pejsersi iz Indijane.

Tim koji je tokom cele sezone radio na usavršavanju odbrane konačno je počeo da ubire plodove dobrog rada, možda u trenutku kada je to i najpotrebnije, jer je obezbeđeno prvo finale Istoka još od 2004. godine pobedom nad Njujork Niksima – 106:99.

Izabrane vesti

S obzirom da su Pejsersi vodili sa 3:2 u seriji, ekipa iz Velike Jabuke morala je da ide na sve ili ništa kako bi se domogla majstorice. Međutim, sve do treće četvrtine domaćin je vodio glavnu reč na parketu.

A onda su Niksi pokušali da uhvate poslednji voz za uspeh. Iako su Pejsersi vodili sa 12 razlike u jednom delu treće deonice, na scenu je stupio Iman Šampert, koji je vezao tri šuta za tri poena u roku od samo 64 sekunde, a vrlo brzo nakon toga rezultat je bio 72:72. Nešto kasnije Kris Kouplend i Džej Ar Smit zajedno su povezali sedam uzastopnih pogođenih trojki, čime su Niksi poveli sa 92:90 na nešto manje od šest minuta do kraja. Ipak, u trenucima kada se očekivalo da Karmelo Entoni dokrajči protivnika svojim poenima, on je zakazao. Imao je dva promašena šuta i tri izgubljene lopte, što je domaćin maksimalno iskoristio i serijom 9:0 (Lens Stivenson sedam vezanih poena) vratio prednost na svoju stranu – 99:92.

Do kraja Niksi su uporno pokušavali da naprave novi preokret, ali snage za nešto više nije bilo.

Apsolutni heroj utakmice bio je najneiskusniji igrač Pejsersa, koji je ubacio veliki broj poena kada je to bilo najpotrebnije – Lens Stivenson je meč završio sa ličnim rekordom od 25 poena i deset uhvaćenih lopti. Pol Džordž je dodao 23, a Roj Hibert 21, uz čak 12 skokova.

Na drugoj strani kao da su samo tri igrača postizala poene. Naravno, prednjačio je Karmelo Entoni sa 39 poena (15/29 iz igre), Džej Ar Smit je dodao 15, a Iman Šampert 19. Ostali, vrlo, vrlo skromno.

Indijana će se u finalu Istoka sastati sa favorizovanim timom Majami Hita. 

NBA (PLEJ-OF) - REZULTAT:

Indijana - Njujork 106:99 (29:27, 26:20, 26:34, 25:18)

(FOTO: Action Images)


tagovi

Džej Ar SmitIman ŠampertIndijana PejsersKarmelo EntoniLens StivensonNBA ligaNBA plej-ofNjujork NiksPol Džordž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara