Manuel Pelegrini
Manuel Pelegrini

Pelegrini: U Realu ti govore koji igrači moraju da igraju

Vreme čitanja: 1min | uto. 05.06.18. | 22:23

“Ali nisam pristajao na kompromise“, uverava novi šef stručnog štaba Vest Hema

Poslednji put se o tome govorilo i sada kada je Zinedin Zidan digao sidro. Spekulisalo se – mada bez trunke dokaza – da Francuz nije želeo da ispunjava muzičke želje Florentina Pereza i remeti atmosferu u timu čak i ako su pitanju kupovine najskupljih igrača na svetu. A sada sličnu “optužbu“ na račun predsednika Kraljevskog kluba iznosi i nekadašnji šef stručnog štaba Madriđana Manuel Pelegrini.

U intervjuu za čileanski Merkurio on tvrdi da je tokom mandata na stadionu “Santjago Bernabeu“ trpeo pritiske uprave kada je odlučivao o sastavu.
Neke od diskusija koju sam najčešće imao sa čelnicima Reala ticale su se igara pojedinih fudbalera. Govorili su mi da pojedinci moraju da igraju bez obzira na sve. Ali nikada nisam pristajao na kompromise“, decidiran je Pelegrini.

Izabrane vesti

Istina, kad igrače plaćaš koliko plaća Real nekako se podrazumeva da pojedinci budu pod protekcijom. Ali to ume da bude i pogubno po tim. Ne uvek. Recimo, Kristijano Ronaldo, dugo najskuplji fudbaler sveta, nikada nije pravio problem. Naprotiv. I nije jedini.
Kristijano i Raul su igrači sa kojima je najlakše raditi. Bez obzira na to koliko su osvojili uvek su bili profesionalci, izvrsni sportisti“.

Sa druge strane...
Huan Roman Rikelme je bio najkomplikovaniji“, otkriva Pelegrini.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Manuel PelegriniKristijano RonaldoRaul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara