Pep: Izvinjavam se, trebalo je da puca Gabrijel Žezus (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 07.10.18. | 21:02

„Možda sledeće sezone pobedimo Liverpul na Enfildu“, kaže trener Sitija

Zamalo. Jedan malo precizniji šut ili moža jedna drugačija odluka delili su Mančester Siti od prve pobede na Enfildu posle 2003. godine. Rijad Marez nije iskoristio jedanaesterc u 86. minutu, ali je suština da nije Alžirac ni trebalo da ga izvede.

Tačnije, Pep Gvardiola se prevario kad je s klupe poslao poruku koja je na kraju došla do nekadašnjeg krila Lestera, umesto da je ostao pri stavu da udarac sa 11 metara u derbiju sa Liverpulom izvede Gabrijel Žezus koji se spremao za egzekuciju, što se vidi i na snimku.
Da, Gabrijel Žezus je želeo da puca i izvinjavam mu se što nije. Penale obično šutira Serhio Aguerom, ali u tom trenutku nije bio na terenu“, sleže ramenima Pep Gvardiola.

Izabrane vesti

Bodri i tragičara, uprkos šutu „nebu pod oblake“.
„Na treninzima sam video kako Marez izvodi jedanaesterce i to me je naoružalo samopouzdanjem. Pogotovo što ima petlju da puca. Dobro je ovo iskustvo za njega, jer će sledeći put pogoditi“.

Zadovoljan je strateg Sitija izdanjem svoje ekipe protiv jednog od glavnih izazivača u borbi za šampionsku titulu.
Osvojili smo bod, a bili blizu sva tri. Bili smo bliži nego ikad pobedi na Enfildu. Svakako je bolje nego prošle sezone, kad smo gubili. Samo smo odigrali nerešeno, možda ćemo sledeće godine dobiti. Pogotovo što smo danas sve vreme pokušavali da igramo našu igru. Imali smo i šanse, ali se završilo nerešeno“, dodao je Pep Gvardiola.

FOTO: Action images


tagovi

Pep GvardiolaRijad MarezGabrijel Žezus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara